“Αντίο” στον Μάνο με μαύρα ρούχα από τους συμμαθητές του

597

Σε κλίμα οδύνης και με ένα τεράστιο «γιατί» όλο το χωριό Σκοπή στη Σητεία αποχαιρέτησε χθες τον 17χρονο μαθητή της β λυκείου, ο οποίος αυτοκτόνησε με την καραμπίνα του πατέρα του.

Γονείς, συγγενείς, φίλοι και συμμαθητές του  Μάνου, ντυμένοι στα μαύρα, αποχαιρέτησαν τον 17χρονο με δάκρυα στα μάτια και έχοντας μόνο καλά λόγια να πουν για «το καλό και ευαίσθητο παιδί, που το τελευταίο διάστημα είχε κλειστεί στον εαυτό του και  δε χαμογελούσε, όπως πριν».

Ο 17χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του, αφήνοντας πίσω του ένα γράμμα. Μέσα από αυτό αναφερόταν στους λόγους που τον έσπρωξαν στην απονενοημένη πράξη.

Τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με το φιλικό του περιβάλλον, είχε κλειστεί στον εαυτό του. Σταμάτησε να κάνει σχέδια, να επιζητά την παρέα των «κολλητών» του, στους οποίους δεν είχε μιλήσει για τις σκέψεις που έκανε.

Από την πρώτη στιγμή που η είδηση έγινε γνωστή στο χωριό του οι φίλοι του τον αποχαιρετούσαν με σπαρακτικά μηνύματα στη σελίδα του στο facebook.

«Ήσουν ένα από τα καλύτερα παιδιά που γνώρισα. Ένα πολύ σπάνιο παιδί με πάντα όρεξη και χαμόγελο που έκανες τους πάντες ευτυχισμένους. Περάσαμε όμορφες αλλά και δύσκολες στιγμές μαζί. Ευχαριστώ που με βοήθησες και συγγνώμη που δεν ήμουν εγώ δίπλα σου να σε βοηθήσω. Εις το επανιδείν φίλε μου» αναφέρει σε μήνυμά του ένας φίλος του 17χρονου.

Σε μία άλλη ανάρτηση συγγενικό του πρόσωπο έγραψε: «ψυχή μου δεν ήταν ούτε η ώρα σου, ούτε τα χρόνια σου να πας στη γειτονιά των αγγέλων. Πονάει η ψυχή μου αγοράκι μου. Γιατί αγόρι μου; Γιατί Θεέ μου; Θα σε έχει στην αγκαλιά του ο ξάδερφός σου, ψυχή μου».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει