ΜΠΑΣΚΕΤ: Σε καλό επίπεδο τα ταλέντα της ΕΚΑΣΚ

Κερδισμένα σε πολλά επίπεδα από τα φιλικά με την ΕΣΚΑ και τα όσα άκουσαν από τους ομοσπονδιακούς στην Αλικαρνασσό

337
Τα κορίτσια του Αναπτυξιακού με τους προπονητές τους
Τα κορίτσια του Αναπτυξιακού με τους προπονητές τους

Ένα άκρως εποικοδομητικό σαββατοκύριακο ήταν αυτό που πέρασε για τα ταλέντα της Κρήτης που έχουν επιλεγεί στο Αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΕΚΑΣΚ.

Τόσο οι προπονήσεις που έγιναν στο κλειστό Αλικαρνασσού αλλά και τα δυνατά φιλικά με την ΕΣΚΑ, υπό την εποπτεία των ομοσπονδιακών τεχνικών, τόνωσαν την αυτοπεποίθησή τους και βέβαια έδωσαν τις κατευθύνσεις για τους τομείς που χρειάζονται βελτίωση.

Τα αποτελέσματα των φιλικών βέβαια περνάνε σε δεύτερη μοίρα, ωστόσο για την ιστορία να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τις νίκες στους αγώνες έξι οκταλέπτων που έγιναν παρουσία πλήθους κόσμου, στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη».

Στην πρώτη αναμέτρηση, νικήτρια αναδείχθηκε η Μικτή ΕΚΑΣΚ (γεν.2005-2006) με 67-62, με την αθηναϊκή ομάδα του Γιώργου Καλαϊτζή να παίρνει τη «ρεβάνς» στη συνέχεια με 65-63.

Φάση από το φιλικό της Μικτής ΕΚΑΣΚ με την ΕΣΚΑ
Φάση από το φιλικό της Μικτής ΕΚΑΣΚ με την ΕΣΚΑ

Ο Μιχάλης Πετράκης χρησιμοποίησε σε αυτούς τους δύο αγώνες, τους εξής αθλητές: Κατσούγκρης, Κατσούρι, Χριστοδουλάκης, Λαμπράκης, Μακράκης, Δουλγεράκης, Μακράκης Ζ., Πετρουγάκης, Αμπόση, Σαμωνάκης, Κουγιουμτζής, Σαραντουλάκης, Μηλαθιανάκης, Κουμουλάς, Σαβουλίδης, Γενιτσαρίδης, Τέιλορ, Κανατάκης, Τζώρτζης, Μουλιανιτάκης, Κοκοτσάκης, Βολτιράκης, Βόλτσης, Παπαλιωνάκης, Ρουμπουλάκης, Γκιουλέας.

Παράλληλα οι ομοσπονδιακοί προπονητές Κώστας Παπαδόπουλος και Χρήστος Σγουρίτσας έκαναν προπόνηση σε διαφορετικά γκρουπ σε περίπου 50 κρητικά ταλέντα (γεν. 2003-2004), προκειμένου να δουν το επίπεδο των παιδιών της ΕΚΑΣΚ.

Σε ότι αφορά τα κορίτσια του Αναπτυξιακού προγράμματος (2003-2004 και 2004-2007) προπονήθηκαν υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού προπονητή Τάκη Μπακογεώργου, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή ενώ στη δεύτερη προπόνηση έδωσε το “παρών” και η συνεργάτιδα του έμπειρου τεχνικού, Τούλα Καλέντζου.

Το διήμερο του Αναπτυξιακού προγράμματος στην Αλικαρνασσό ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του τρόπου ανάπτυξης του παιχνιδιού της Εθνικής παμπαίδων, από τον Μιχάλη Πετράκη.

Η εισήγηση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία των ομοσπονδιακών προπονητών Κώστα Παπαδόπουλου και Χρήστου Σγουρίτσα και ήταν ανοιχτή για παράγοντες, προπονητές, αθλητές και γονείς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει