Η κίνηση στο ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Έκλεισε ανοδικά για 6η συνεχόμενη εβδομάδα…

153

Θετικό ήταν το πρόσημο της συνεδρίασης της Παρασκευής στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τόσο τις τράπεζες, όσο και τα περισσότερα blue chips, να σημειώνουν σημαντική άνοδο, συμβάλλοντας στη διατήρηση του καλού κλίματος των τελευταίων ημερών. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 712,61 μονάδες, με το τζίρο να φτάνει τα 109,4 εκατ. ευρώ και τον όγκο τα 76,9 εκατ. τεμάχια.

Το ζήτημα του νέου Νόμου Κατσέλη συζητήθηκε εκτενώς στο EuroWorking Group όπου, τα τεχνικά κλιμάκια συνέστησαν εντατικοποίηση των διαβουλεύσεων μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών ώστε να οριστικοποιηθεί το νέο πλαίσιο προστασίας.Σημειώνεται ότι την Πέμπτη, εστάλη μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις με τους τραπεζίτες στο Μαξίμου, το τελικό νομοσχέδιο στους δανειστές, στον απόηχο των ισχυρών επιφυλάξεων που διατυπώθηκαν στην τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αυτό που εκκρεμεί είναι να υπερασπιστούν τις προτάσεις τους κυβέρνηση και τράπεζες ενώπιον των θεσμών και να συμφωνήσουν σε τυχόν μετατροπές. Πηγές της κυβέρνησης χαρακτηρίζουν, πάντως “υπερβολικές” τις παρατηρήσεις που διατυπώθηκαν στην μεταπρογραμματική έκθεση την Τρίτη.

«Θεωρούμε την Ελλάδα ως έναν προτιμώμενο εταίρο στις ΗΠΑ προκειμένου να συνεργαστούμε με την Ευρώπη και τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.

Η συμφωνία των Πρεσπών έχει άρει το τεχνητό εμπόδιο μεταξύ της Ελλάδας και των βόρειων γειτόνων της», σημείωσε ο Αμερικανός πρέσβης ενώ αναφέρθηκε στην αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος από την πλευρά των αμερικανικών επιχειρήσεων για επενδύσεις στην Ελλάδα καθώς όπως επεσήμανε το «κλίμα μετά την κρίση έχει αλλάξει, ο τομέας των startup έχει αναπτυχθεί και παλιές επιχειρηματικές δομές έχουν αντικατασταθεί».

Ανοδικά συνέχισαν οι κύριες αγορές της Ευρώπης και οι αμερικανικοί δείκτες, εν αναμονή εξελίξεων στα ζητήματα του Brexit και του διεθνούς εμπορίου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει