Ξεκινά το 1ο Φεστιβάλ Χορωδιών απ’ όλη την Κρήτη

279

Eίκοσι  χορωδίες από όλη την Κρήτη συμμετέχουν   στο «1ο Φεστιβάλ Χορωδιών που θα πραγματοποιηθεί από σήμερα  έως τις 7 Μαρτίου στις 8 το βράδυ,    στο κινηματοθέατρο Αστόρια, με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες.

Το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη γυναίκα με τίτλο «Ωδή στη Γυναίκα» και αποτελεί μια διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, με στόχο να γίνει θεσμός.

Χθες  στην Περιφέρεια σε συνέντευξη τύπου ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης στον τομέα του Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης και εκπρόσωποι των 20 χορωδιών που θα συμμετέχουν στο φεστιβάλ  παρουσίασαν το πρόγραμμα απευθύνοντας ανοικτό κάλεσμα στους πολίτες να παρακολουθήσουν δωρεάν τις χορωδιακές συναυλίες.

Αξίζει να επισημανθεί ότι την έναρξη του φεστιβάλ θα κάνει ο διεθνούς φήμης λυρικός καλλιτέχνης, βαρύτονος Σπύρος  Σακκάς.

«Με πολύ μεγάλη χαρά-τόνισε  ο  ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Φασουλάκης -διοργανώνουμε για πρώτη φορά αυτό το σημαντικό φεστιβάλ. Είναι μια μεγάλη προσπάθεια που φιλοδοξούμε να γίνε θεσμός αγκαλιάζοντας χορωδιακά όλο το νησί. Ο πολιτισμός και η μουσική της Κρήτης είναι αλληλένδετα και αποτελούν τη «βαριά» κληρονομιά του τόπου μας, του λαού μας.

Στο 1ο Φεστιβάλ θα μετέχουν 20 χορωδίες και ως θεσμός που στοχεύουμε να γίνει θα παίξει καθοριστικό παράγοντα στα μουσικά δεδομένα του νησιού. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συντελεστές, τα μέλη των χορωδιών που έχουν δουλέψει πολύ σκληρά για το πρόγραμμα των συναυλιών, τους μαέστρους, τους χορωδούς. Πρόκειται για μια γιορτή της μουσικής  και προσκαλούμε τους πολίτες να παρακολουθήσουν δωρεάν το ποιοτικό πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί».

Από την πλευρά της η μαέστρος στη Μικτή Χορωδία Π.Η. Ηρακλείου Λένα Χατζηγεωργίου ανέφερε ότι τα τραγούδια που θα ερμηνεύσουν οι χορωδίες θα αφορούν την γυναίκα μέσα από το τραγούδι, το παραδοσιακό, το ρεμπέτικο, το έντεχνο, το παραδοσιακό της Μεσογείου. Πρόκειται για μια γιορτή του χορωδιακού τραγουδιού και καλούμε τον κόσμο να παρακολουθήσει όλες τις συναυλίες, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σήμερα Παρασκευή θα εμφανιστούν:

Η Βυζαντινή Χορωδία Αγίου Τίτου,   η χορωδία Μικρασιατών Μεγάλου Κάστρου, η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής και Ορχήστρας  και η  Μικτή Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει