Η Ν.Δ. διαχρονικά μπροστά, γυρίζει σελίδα στην υγεία

383

Η 23η Φεβρουαρίου  αποτελεί ημέρα σταθμό για την υγεία του τόπου, η ΝΔ με τον τομεάρχη της κ Β. Οικονόμου, τον Αν. τομεάρχη της Ι. Φωτήλα, παρουσία του προέδρου της κ Κ. Μητσοτάκη, των πολιτικών στελεχών της και πλήθους κόσμου, παρουσίασε το πρόγραμμά της για την υγεία, αφήνοντας πίσω τις ατέρμονες πολιτικές της κυβέρνησης για την υγεία, όπως αυτές καθημερινά αποτυπώνονται, φέρνοντας την ελπίδα για μια καλύτερη υγεία για όλους.

Την 23η Φεβρουαρίου  παρουσιάστηκε από τη ΝΔ, ο οδικός χάρτης οι κύριοι άξονες, οι κύριες πολιτικές που θα ακολουθηθούν σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα φροντίδας υγείας, έτσι ώστε όλοι να έχουμε μια καλύτερη υγεία, με υπηρεσίες ποιοτικές, αποδοτικές, αποτελεσματικές και σύγχρονες. Υπηρεσίες που σέβονται τον ασθενή και τις ανάγκες του.

Στο πρόγραμμα αυτό παρουσιάζεται ένα σύνολο πολιτικών που υποστηρίζουν τη φιλοσοφία,  ποιότητα, αποτελεσματικότητα, αποδοτικότητα του συστήματος υγείας, ένα σύνολο πολιτικών που στηρίζουν τη βιωσιμότητα και στον εκσυγχρονισμό του ΕΣΥ, ένα σύνολο πολιτικών που ενισχύουν τη βέλτιστη αξιοποίηση των υλικών και αυλών πόρων του, μα και πολιτικών που αναπτύσσουν τη συνεργασία και τη σύμπραξη του δημοσίου – ιδιωτικού σε μια προσπάθεια παροχής μιας καλύτερης υγείας για όλους, μιας υγείας που έχει ως κέντρο τον ασθενή και τις ανάγκες του, που σέβεται παράλληλα τις ανάγκες των επαγγελματιών υγείας αξιοποιώντας όλες τους τις δυνάμεις, όλες τους τις δυνατότητες.

Η μάχη κατά του καρκίνου, η μάχη κατά των καρδιαγγειακών προβλημάτων υγείας, η αντιμετώπιση και η φροντίδα των χρόνιων νοσημάτων όπως του σακχαρώδους  διαβήτη, των ψυχικών ασθενειών, η ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, η έμφαση στην πρόληψη, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η συνεργασία δημοσίου – ιδιωτικού χωρίς επιβάρυνση του ασθενούς, η αναβάθμιση της λειτουργίας των νοσοκομείων, οι στοχευμένες προσλήψεις προσωπικού, η κάλυψη των τραγικών ελλείψεων υλικοτεχνικής υποδομής, αποτελούν μερικά μόνο από τα βασικά στοιχεία αυτού του προγράμματος.

Ενός προγράμματος καινοτόμου που καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες υγείας  και που ως τέτοιο  πρέπει να υλοποιηθεί. Στην κατεύθυνση αυτή η συστράτευση όλων σε αυτή την μεγαλειώδη προσπάθεια που καταβάλεται  διαμέσου του προγράμματος αυτού,  για μια καλύτερη υγεία, αποτελεί ανάγκη και χρέος όλων μας.

* Ο Β. Παπαδάκης είναι νοσηλευτής – οικονομολόγος, ειδικευμένος στη δημόσια υγεία και στη διοίκηση υπηρεσιών υγείας

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει