ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΥ: Δεν άντεξε τα… ισόβια η χήρα

Ηθικός αυτουργός η χήρα στη δολοφονία του καρδιολόγου
ΑΠΑΘΗΣ ΣΤΑ ΙΣΟΒΙΑ Ο ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΗΜΕΝΟΣ ΕΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ

2,312

Στις 4 τα ξημερώματα, μετά από μία εξαντλητική ακροαματική διαδικασία περίπου 19 ωρών, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, με ομόφωνη απόφαση, επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στο ζευγάρι των πρώην εραστών για την εν ψυχρώ δολοφονία του 62χρονου καρδιολόγου, Χριστόδουλου Καλαντζάκη.

Σύσσωμο το δικαστήριο, τακτικοί δικαστές και ένορκοι, έκριναν την 39χρονη χήρα ένοχη για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του συζύγου της. Κάποιες ώρες νωρίτερα ο εισαγγελέας έδρας είχε προτείνει τη μετατροπή του κατηγορητηρίου από άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία σε απλή συνέργεια.

Όμως το δικαστήριο είναι αμείλικτο καθώς πιστεύει ότι η μαυροντυμένη γυναίκα που στέκεται απέναντι στην έδρα και «χτυπιέται» για την αθωότητά της, ήταν εκείνη που προκάλεσε στον εραστή της, τον 38χρονο αστυνομικό, την απόφαση να βγάλει από τη μέση τον καρδιολόγο.

Στο άκουσμα της ετυμηγορίας η 39χρονη χήρα… καταρρέει. Κλαίει με λυγμούς. Συνειδητοποιεί ότι θα επιστρέψει στη φυλακή, έχοντας στην πλάτη της ισόβια. Τρέμει σύγκορμη από το σοκ. Οι συνήγοροί της, κ. Βαγγέλης Στρατουδάκης και Μανόλης Αναστασάκης, προσπαθούν να την ηρεμήσουν. Εκείνη όμως κλαίει ασταμάτητα και επικαλείται το 5χρονο παιδί της. Αυτό είναι το άλλο τραγικό πρόσωπο αυτής της υπόθεσης.

Ούτε έφεση δεν άσκησε ο παρασημοφορημένος κατάσκοπος

Ο 38χρονος αστυνομικός ενημερώνεται για την ετυμηγορία του δικαστηρίου από τη διερμηνέα, όμως παραμένει απαθής. Δείχνει απόλυτα προετοιμασμένος. Ούτε καν έφεση δεν άσκησε κατά της πρωτόδικης απόφασης, όπως έγινε γνωστό.

Όπως προκύπτει από επίσημα έγγραφα ο 38χρονος από το 2004 μέχρι και τη σύλληψή του κατείχε τη θέση του κατασκόπου στην Ομάδα Καταπολέμησης της Εγκληματικότητας, υπηρεσία που ανήκει στο Υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας.

Από το 2006 έως το 2017 βραβεύεται κάθε χρόνο από την προϊσταμένη Αρχή για το έργο και τις υπηρεσίες του, ενώ έχει τιμηθεί και από τη Γενική Διεύθυνση Εγκληματολογίας Αστυνομίας του Βασιλείου της Ισπανίας. Πρόκειται δηλαδή για έναν καλά εκπαιδευμένο αστυνομικό με αμέτρητες τιμητικές διακρίσεις.

Ο 38χρονος κατά την απολογία του επέμεινε στον ισχυρισμό ότι η φίλη του δεν γνώριζε τίποτα, όμως δεν έπεισε. Άλλο τόσο δεν έπεισαν το δικαστήριο και οι ισχυρισμοί της χήρας, η οποία χαρακτήρισε ανισόρροπο τον συγκατηγορούμενό της.

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση

Να σημειωθεί ότι το δικαστήριο αποφάσισε να εξαχθούν αντίγραφα των πρακτικών της δίκης για να διαβιβαστούν στον αρμόδιο εισαγγελέα και να διερευνηθεί τυχόν εμπλοκή στην υπόθεση της δολοφονίας του γιατρού του αδερφού της 39χρονης χήρας. Επίσης σχηματίζεται δικογραφία για το αδίκημα της ψευδορκίας ως προς τη μητέρα της καταδικασθείσας πλέον Βουλγάρας.

Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας με αφορμή τις προκλητικά αντιφατικές καταθέσεις που έδωσαν μητέρα και αδερφός, το δικαστήριο διέταξε την κράτησή  τους. Μετά όμως και την καταδικαστική απόφαση σε βάρος της 39χρονης, η υπεράσπιση της υπέβαλε αίτημα άρσης της κράτησής τους, δεδομένου ότι δεν υπάρχει άλλος στενός συγγενής για τη  φροντίδα του 5χρονου παιδιού της.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει