Με δυναμικές παρουσίες και τη συμμετοχή ακόμα και συνυποψηφίου του άνοιξε τον προεκλογικό του αγώνα ο Πέτρος Ινιωτάκης, στην κατάμεστη αίθουσα του «Ντορέ», απευθύνοντας κάλεσμα στην τοπική κοινωνία να στοιχηθεί με τη “συνΠΡΑΞΗ Δημοτών Ηρακλείου”.
“Είμαστε συναθλητές και όχι αντίπαλοι” έσπευσε να εξηγήσει ο κ. Ινιωτάκης αναγγέλλοντας την παρουσία τού συνυποψηφίου του στον Δήμο Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη που έδωσε το “παρών” στην εκδήλωση, το οποίο είχε μια προφανή πολιτική σημειολογία.
Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν επίσης οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιάννης Λεονταράκης, Αντύπας Σηφάκης, Ζαχαρίας Κεφαλογιάννης και ο πρόεδρος του ΕΚΗ Στέλιος Βοριάς.
Επίσης στο ακροατήριο συμμετείχαν γνωστές προσωπικότητες από διαφορετικούς επαγγελματικούς κλάδους, συμπολίτες μας που έχουν αναφορά σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, ενώ σημαντική ήταν και η συμμετοχή από το ΤΕΕ ΤΑΚ του οποίου πρόεδρος είχε συντελέσει στο παρελθόν ο κ. Ινιωτάκης.
Ο επικεφαλής της “συνΠΡΑΞΗΣ Δημοτών Ηρακλείου” εξήγησε ότι στο πλαίσιο που ενώνει τους ανθρώπους που στηρίζουν την κίνησή του είναι η κοινή αγωνία και η πραγματική αγάπη για την πόλη, αφού είπε χαρακτηριστικά: “Eνώσαμε τις δυνάμεις, τα «θέλω» και την ψυχή μας για να πάμε παρακάτω το Ηράκλειο που όλοι αγαπάμε”.
Ο ίδιος τόνισε ότι το Ηράκλειο «μπορεί να γίνει το μητροπολιτικό κέντρο της Μεσογείου και να παίξει τον ρόλο του. Σήμερα τα πράγματα μπορούν να γίνουν αισιόδοξα. Είναι ευνοϊκός ο άνεμος για την πατρίδα μας. Δεν μπορούμε να είμαστε θεατές στις σπουδαίες γεωπολιτικές εξελίξεις”.
Ο κ. Ινιωτάκης τον οποίο πλαισίωναν στο πάνελ της παρουσίασης νέοι συμπολίτες μας με δυναμική παρουσία στους χώρους τους και συγκεκριμένα οι Σπ. Αποστολάκης, Ευγ. Τσατσάκη, Δημ. Γιαβρίδης, Κατερ. Διαλυνά, Δημ. Μακρυλάκης, στην αρχή της ομιλίας του επέλεξε να προτάξει το θέμα της μεταφοράς του αεροδρομίου και του καλώδιου στην Κορακιά, τονίζοντας ότι πρόκειται για κρίσιμα ζητήματα στα οποία η αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει θέση και να διαμορφώσει εξελίξεις.
Μίλησε για την ανάγκη να «διαμορφώσουμε τις συνθήκες για ένα μεγάλο μητροπολιτικό κέντρο της Μεσογείου, εδώ στο Ηράκλειο, που θα κοιτά με όρους ισότιμου συνομιλητή το αθηνοκεντρικό κράτος. Και σε αυτό το εγχείρημα οι πολίτες θα πρέπει να παίξουν ενεργό ρόλο».
Παράλληλα έθεσε το ζήτημα του Μακεδονικού τονίζοντας ότι “η Συμφωνία είναι μία εκτροπή που αγγίζει την παγκόσμια Ιστορία. Και δεν είναι μόνο δικό μας ζήτημα.
Η καλύτερη ονομασία θα ήταν η Κεντρική Δημοκρατία της Βαλκανικής. Οι τρεις μεγαλύτερες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου δραπετεύσαν, απέφυγαν να τοποθετηθούν για ένα τόσο σπουδαίο ζήτημα”. Στη συνέχεια της τοποθέτησής του ο κ. Ινιωτάκης εξήγησε τους λόγους που τον εξώθησαν εκτός της “Δύναμης Πολιτών», θέτοντας ζητήματα δημοκρατικών διαδικασιών.
Είδαμε ότι κάποια πράγματα δεν ήταν σωστά από την αρχή. Δεν συγκροτήθηκε αρχικά ως πολιτικό υποκείμενο. Μας αφαιρέθηκε η δυνατότητα να συζητάμε μεταξύ μας, να κάνουμε διάλογο. Ο τόπος μας δεν αξίζει διαδικασίες αφωνίας. Πάλεψα μέχρι την τελευταία στιγμή για να κινηθούμε στις αρχές της συμμετοχικότητας που είχαμε συμφωνήσει από την πρώτη στιγμή. Γι’ αυτό αποχώρησα, έστω κι αργά».
Ο επικεφαλής της «συν-ΠΡΑΞΗΣ Δημοτών» εξήγησε ότι στην κορυφή της ατζέντας του είναι τα κρίσιμα ζητήματα τα οποία συνδέονται με το νερό και την ορθολογική διαχείρισή του, όπως επίσης και την προετοιμασία που θα πρέπει να υπάρξει στον Δήμο Ηρακλείου σε ό,τι αφορά στην κλιματική αλλαγή, στα αντιπλημμυρικά έργα που αποτελούν ζωτικές ανάγκες πρώτης γραμμής. Επίσης προέταξε το ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων για το οποίο τόνισε ότι δεν είμαστε ευχαριστημένοι και μίλησε για την ανάγκη ενίσχυσης του πρασίνου.
Ακόμα τόνισε ότι πρέπει να ενισχυθούν οι δομές προσχολικής αγωγής που αποτελούν βασικό πυλώνα στήριξης των οικογενειών, ενώ αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες που θα πρέπει να ληφθούν προκειμένου το Ηράκλειο να μπορέσει να λειτουργήσει ως city break καθώς έχει όλες τις προϋποθέσεις στην κατεύθυνση αυτή.
Ο κ. Ινιωτάκης τόνισε με νόημα ότι η «συνΠΡΑΞΗ δημοτών Ηρακλείου» δεν είναι εξαρτημένη από κομματικά και ιδιοτελή συμφέροντα καθώς αποτελείται από ανθρώπους όλων των ηλικιών και των πολιτικών προσεγγίσεων με πραγματική διάθεση προσφοράς στον τόπο.