Την έκθεση "Black Out Poetry" που φιλοξενείται στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου και διοργανώνεται από το ΚΕΘΕΑ Αριάδνη επισκέφτηκε η Θεατρική Ομάδα του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου.

Την έκθεση “Black Out Poetry” που φιλοξενείται στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου και διοργανώνεται από το ΚΕΘΕΑ Αριάδνη επισκέφτηκε η Θεατρική Ομάδα του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου.

Τα παιδιά “μαγεύτηκαν” από τις δημιουργίες των καλλιτεχνών και στη συνέχεια, είχαν την ευκαιρία υπό την καθοδήγηση της σκηνοθέτη, Μ. Σπανάκη να λάβουν μέρος σε ψυχοκινητικές ασκήσεις και ενθαρρύνθηκαν να αυτοσχεδιάσουν εμπνευσμένοι από τα έργα που εκτίθενται.

Τέλος, η κα Μ. Δασκαλάκη, με τη συνδρομή μέλους της κοινότητας του ΚΕΘΕΑ, ενημέρωσε τα παιδιά για τον τρόπο που εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν οι καλλιτέχνες, ολοκληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο την πρώτη προσπάθεια γνωριμίας των μαθητών με τη δημιουργική γραφή. «Ευχαριστούμε πολύ την κα Αγ. Ζαχαράτου που συντρόφευσε με την παρουσία της την περιήγησή μας, καθώς και τη διευθύντρια του σχολείου μας κα. Α. Κοκοτσάκη, με της οποίας πρωτοβουλία γνωρίσαμε έναν πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα τρόπο δημιουργικής γραφής.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά την κα Σπανάκη, η οποία με την ενεργητικότητα και το ταλέντο της ενθάρρυνε και ενέπνευσε τα παιδιά μας. Κυρίως, όμως ευχαριστούμε την κα Μ. Δασκαλάκη για την προθυμία της να μυήσει του μαθητές μας στον κόσμο της “black out poetry”.

Κατόρθωσε να μας φέρει σε επαφή με καλλιτέχνες, των οποίων τα έργα “άγγιξαν” τη σκέψη μας και “μίλησαν” στις καρδιές μας.  Εις το επανιδείν» αναφέρουν οι άνθρωποι του σχολείου.