Ανάμεσα στην παράδοση και τις σύγχρονες αναζητήσεις

ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΧΑΤΖΗΝΤΕΒΕ

298

«Selection 2008 -2018» είναι ο τίτλος  της αναδρομικής έκθεσης ζωγραφικής της εικαστικού Χριστίνας Χατζηντεβέ, που θα φιλοξενηθεί στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη στο Ηράκλειο, από τη 1 έως τις 20 Φεβρουαρίου.

Τα περισσότερα έργα της έκθεσης παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο Ηράκλειο, προσφέροντας τη δυνατότητα στον θεατή να παρακολουθήσει την εξέλιξη της δουλειάς της εικαστικού Χριστίνας Χατζηντεβέ, τις επιρροές, τους συνεχείς πειραματισμούς και την υποκειμενική αισθητική της προσέγγιση.

Οι θεματικές ενότητες των έργων που παρουσιάζονται στην έκθεση, όπως τα Βιβλία, τα Όρια και τα Γκρίζα Πεδία, αν και άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους, αποκαλύπτουν τον πλουραλισμό της εικαστικής της γραφής, η οποία κινείται ανάμεσα στην παράδοση και στις σύγχρονες αναζητήσεις.

Οι κοινωνικοί, ηθικοί, φιλοσοφικοί προβληματισμοί της εποχής μας αποτελούν τη βάση της θεματικής της εικαστικού, δημιουργώντας έργα που διακρίνονται για την εσωτερικότητα και την αμεσότητα της έκφρασης, καθώς και για το πλήθος των υπαινιγμών και συμβολισμών τους.

Βιογραφικό σημείωμα

Η Χριστίνα Χατζηντεβέ είναι πτυχιούχος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Ουτρέχτης της Ολλανδίας στη Ζωγραφική (ΒΑ in Visual Arts and Design, Univercity Utrecht School of Arts). Έχει στο ενεργητικό της ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Ολλανδία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία και Ην. Βασίλειο, ενώ έργα της έχουν συμπεριληφθεί σε καταλόγους και συλλογές τέχνης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ωράριο: Ώρες καταστημάτων.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει