Η κίνηση στο ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Σημαντική ανάσα για τη συνέχεια…

141

Θετικό ήταν το πρόσημο της συνεδρίασης της Τρίτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τράπεζες και blue chips, να σημειώνουν σημαντική άνοδο, βοηθώντας το Γενικό Δείκτη να σκαρφαλώσει στις 630,17 μονάδες. Σε μέτρια επίπεδα και τα 61,33 εκατ. ευρώ ο τζίρος των συναλλαγών.

Ως πολύ σημαντική μέρα χαρακτήρισε την 20η Αυγούστου ο επικεφαλής του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, λέγοντας ότι μπήκε τέλος στα προγράμματα διάσωσης στην ευρωζώνη. «Το σημαντικό είναι ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει να λύσει μόνη της τα προβλήματά της και δεν θα υπάρξουν άλλα προγράμματα» είπε ο κ. Σεντένο σε συνέντευξή του στο Euronews.

«Τρία προγράμματα, 8 χρόνια, πολλές μεταρρυθμίσεις, πολύ σκληρά μέτρα που όλοι περιμένουμε να μεταφραστούν σε ανάπτυξη, σε κοινωνική συνοχή. Υπάρχουν πολλά ακόμη πράγματα που πρέπει να γίνουν, αλλά η Ελλάδα αναλαμβάνει να λύσει μόνη της τελικά όλα τα θέματα και τα προβλήματά της. Δεν θα υπάρξουν άλλα προγράμματα. Αυτό είναι το σημαντικό» σημείωσε.

«Καμπανάκι» για την ποιότητα του ενεργητικού των ελληνικών τραπεζών «χτύπησε» ο οίκος Fitch στα πλαίσια της παρουσίασης Credit outlook 2019, την οποία διοργάνωσε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Όπως επεσήμαναν οι αναλυτές του οίκου, η κατάσταση του τραπεζικού κλάδου καθώς και η ανάκαμψη των επενδύσεων αποτελούν «κλειδιά» για τις προοπτικές της Ελλάδας.

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν οι κύριες αγορές της Ευρώπης και οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου την Τρίτη. Έντονες ανησυχίες προκαλούν τα σοβαρά ζητήματα της επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας, του Brexit χωρίς συμφωνία και των εμπορικών εντάσεων. Πτωτικά συνέχισαν πετρέλαιο και χρυσός.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει