Κυριάκος Μητσοτάκης: “Σκηνοθετημένο διαζύγιο”

312

Ως «σκηνοθετημένο» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης το διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την αποχώρηση από την κυβέρνηση του Πάνου Κάμμένου.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος είναι σε απόλυτη συνεννόηση. […]

Οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συγχωνεύθηκαν».

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι «ο κ. Τσίπρας είναι ταυτισμένος με το ψέμα,την εξαπάτηση και την εθνική ταπείνωση – Αυτά τα χαρακτηριστικά τον συνδέουν με τον κ. Καμμένο».

Στο πλαίσιο αυτό ξεκαθάρισε ότι «ψήφος εμπιστοσύνης στον κ. Τσίπρα σημαίνει “ναι” στη Συμφωνία των Πρεσπών» και κάλεσε «όλους τους βουλευτές να αναλογιστούν τις συνέπειες της επιλογής τους», υποστηρίζοντας ότι «ο Τσίπρας είπε ψέματα όταν ήξερε ότι θα κερδίσει, τώρα που ξέρει ότι θα χάσει θα ξεσαλώσει».

Όσον αφορά στην ψήφο εμπιστοσύνης, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε: «Θεωρώ ότι ο Τσίπρας μπορεί να εξασφαλίσει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής, κρίνοντας από την ετέροκλητη ομάδα βουλευτών που ξαφνικά τον στηρίζουν. Την εμπιστοσύνη των πολιτών δεν μπορεί να εξασφαλίσει».

Παράλληλα, τόνισε: «Δεν μπορώ να προεξοφλήσω αυτή τη στιγμή εάν ο Τσίπρας εξαντλήσει την τετραετία. Το 2019 όμως θα είναι η χρονιάς της πολιτικής αλλαγής», ενώ για τη Συμφωνία των Πρεσπών σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε μακεδονική εθνότητα και μακεδονική γλώσσα».

Επίσης, υπογράμμισε ότι αν η συμφωνία δεν κυρωθεί από τη Βουλή ή αν προκηρυχθούν εκλογές πριν την κύρωση, τότε ο ίδιος θα αρχίσει διαπραγμάτευση από μηδενική βάση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει