Ανεξέλεγκτα τα νεύρα και το… στόμα κατηγορουμένου για την απαγωγή Λεμπιδάκη

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ 45ΧΡΟΝΟΥ ΡΕΘΥΜΝΙΩΤΗ 

882

«Απασφάλισε» για δεύτερη φορά κατηγορούμενος στη δίκη για την απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη με αποτέλεσμα να προκληθεί νέα ένταση που οδήγησε σε μικρή διακοπή της συνεδρίασης.

Πρόκειται για τον 45χρονο Ρεθυμνιώτη επιχειρηματία, ο οποίος μέχρι και σήμερα αρνείται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση της απαγωγής. Ήταν ο ίδιος που στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου είχε επιτεθεί φραστικά σε μάρτυρα αστυνομικό με αφορμή τη σύλληψή του το πρωινό της απελευθέρωσης του Μιχ. Λεμπιδάκη.

Χθες, στη διάρκεια κατάθεσης άλλου αστυνομικού (του Τμήματος Ειδικών Αποστολών Κρήτης) ,ο 45χρονος δεν κατάφερε να συγκρατήσει τον εκνευρισμό αλλά και το… στόμα του. Ο μάρτυρας περιέγραψε ότι μαζί με συναδέλφους του «χρεώθηκαν» τη σύλληψη του 45χρονου ως περίπτωση «υψηλής επικινδυνότητας».

Ο αστυνομικός χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο ως αντιδραστικό και εριστικό, υποστήριξε ότι τους απώθησε και έτσι αναγκάστηκαν να κάνουν χρήση αναγκαίας βίας. Τον έριξαν κάτω για να τον ακινητοποιήσουν με αποτέλεσμα κατά την πτώση του να τραυματιστεί ελαφρά στην περιοχή του ματιού.

Όση ώρα κατέθετε ο αστυνομικός, ο 45χρονος «έπαιζε» ολόκληρος στο εδώλιο και ..έψελνε θορυβωδώς… «Άντε ρε θέατρο» έλεγε απευθυνόμενος στον μάρτυρα.

Παρά την αυστηρή σύσταση της έδρας να σεβαστεί τη διαδικασία  και να περιμένει τη σειρά του εάν επιθυμεί να απευθύνει κάποιο ερώτημα στον μάρτυρα, ο 45χρονος φερόταν ανεξέλεγκτος, υποστηρίζοντας ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός ουδέποτε είχε εμπλακεί στη σύλληψή του. «Πώς είναι ρε το σπίτι μου; Να το περιγράψεις!».

Με τον εντολέα του να βρίσκεται εκτός ελέγχου ο συνήγορος του κ. Διονύσης Βέρρας κάλεσε τον μάρτυρα να περιγράψει ακριβώς την οικία του κατηγορουμένου αλλά και τον διάλογο που προηγήθηκε πριν τον ρίξουν κάτω και τον κατηγορήσουν για αντίσταση.

Τα λεγόμενα του αστυνομικού δεν …κάλυψαν τον κατηγορούμενο, ο οποίος πετάχτηκε από τη θέση του και άρχισε να φωνάζει: «ψεύτη, τρισάθλιε, ορκίσου στα παιδιά σου, εγώ ορκίζομαι στα δικά μου. Έχεις παιδιά ή είσαι στείρος όπως και στο μυαλό;».

Η αντίδραση του 45χρονου εκνεύρισε την έδρα που προχώρησε σε διακοπή. Μάλιστα η εισαγγελέας απευθυνόμενη στον κατηγορούμενο είπε: «Αν συμπεριφέρεστε έτσι μπροστά μας, φαντάζομαι τι κάνετε όταν δεν είμαστε μπροστά. Αυτά είναι σε βάρος σας».

«Είμαι 14 μήνες άδικα στη φυλακή» ισχυρίστηκε ο 45χρονος.

Με τη συνέχιση της συνεδρίασης ο κατηγορούμενος κάλεσε τον μάρτυρα να τον κοιτάξει στα μάτια. «Με έχεις ξαναδεί ποτέ; Ορκίσου!».

Στην κατάθεσήτου ο αστυνομικός ανέφερε ότι ως ειδική υπηρεσία είχαν εντολές να προχωρήσουν στη σύλληψη του 45χρονου, τον οποίο, αφού δέσμευσαν με τις χειροπέδες, τον παρέδωσαν στο υπηρεσιακό όχημα.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση κατέθεσαν και άλλοι αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν συμμετοχή στις έρευνες διαρκούσης της πολύμηνης ομηρείας.

Αστυνομικός, ο οποίος επίσης υπηρετεί στο Τμήμα Ειδικών Αποστολών Κρήτης, αναφέρθηκε  στην περίπτωση του Βρασκά και στις συνωμοτικές συναντήσεις κατηγορουμένων και μη σε σπίτι ατόμου που είχε προσαχθεί αλλά τελικώς αφέθηκε ελεύθερο.

Όπως και συνάδελφοί του εξέφρασε την άποψη ότι οι κινήσεις των έξι υπόπτων ήταν ξεκάθαρα συνωμοτικές. Προσερχόμενοι και απερχόμενοι με τα οχήματά τους στο εν λόγω οίκημα του… ακατοίκητου Βρασκά, είχαν κλειστά τα φώτα των αυτοκινήτων τους.

«Ακόμα και την πόρτα των αυτοκινήτων τους την έκλειναν μαλακά για να μην χτυπήσει» περιέγραψε. Ανέφερε επίσης ότι μέσα στο σπίτι δεν υπήρχε καν φωτισμός και δεν ακουγόταν το παραμικρό. Όπως συνωμοτικά προσέρχονταν, εξίσου συνωμοτικά έφευγαν ανά περίπου μία ώρα προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε και σε άτομο το οποίο είχαν ως βασικό ύποπτο λόγω της εμπλοκής του σε άλλη τρανταχτή υπόθεση. «Στον Βρασκά είχε πάει με ένα παροπλισμένο αυτοκίνητο συγγενικού του προσώπου. Εμείς όσο καιρό τον παρακολουθούσαμε είχαμε διαπιστώσει ότι κυκλοφορούσε με αυτοκίνητα αξίας άνω των 45.000 ευρώ. Πήγε με αυτό στον Βρασκά για να μην δίνει στόχο».

Στο ίδιος μήκος κύματος κινήθηκε και η κατάθεση αστυνομικού της Ασφάλειας, ο οποίος με συναδέλφους του είχε αναλάβει ως εποχούμενη περιπολία να «τσεκάρει» τα αυτοκίνητα και τους επιβαίνοντες που έφευγαν από το σπίτι του Βρασκά. Περιέγραψε ότι έφευγαν σταδιακά με συνωμοτικό τρόπο, ενώ ανέφερε ότι στο οίκημα επικρατούσαν απόλυτο σκοτάδι και απόλυτη ησυχία. «Δεν μαζεύονταν εκεί γιατί υπήρχε κάποιο τραπέζι, ένα πάρτι ή μία κοινωνική συνάθροιση» είπε.

Χθες κατέθεσε και αστυνομικός της Αθήνας, που είχε αναλάβει την παρακολούθηση δύο κατηγορουμένων κατά τη συνάντησή τους σε γνωστή πιτσαρία της Αθήνας. Στην παρέα τους ήταν ακόμα δύο άτομα, το οποίο το ένα παραμένει μέχρι σήμερα άγνωστο ενώ το έτερο το ταυτοποίησαν από την πινακίδα της μηχανής του και προέκυψε ότι ήταν σεσημασμένο, όπως είπε.

Σε ερώτηση του συνηγόρου κ. Παντελή Φουρφουλάκη πώς συνδέουν τη συνάντηση των τεσσάρων με την απαγωγή Λεμπιδάκη, ο αστυνομικός απάντησε ότι οι εντολές που είχε ήταν να παρακολουθεί διακριτικά τους δύο κατηγορούμενους. Η δίκη συνεχίζεται σήμερα οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθεί η εξέταση των μαρτύρων του κατηγορητηρίου.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει