Διήμερο δράσεων για τα παιδιά στο Talos Plaza

BREAK DANCE SHOW - ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ

546

Το εορταστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο TALOS PLAZA υποδέχεται τη νέα χρονιά και ολοκληρώνεται μέσα στο Σαββατοκύριακο 5 και 6 Ιανουαρίου 2019.

Με χορό και εκπαιδευτική δράση ρομποτικής για κάθε μικρό και μεγάλο επισκέπτη του εμπορικού κέντρου, πέφτει η αυλαία των πολύ επιτυχημένων εκδηλώσεων.

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

12:45 Break Dance show από την ομάδα Fantastic Flow.

Η ομάδα Fantastic Flow δημιουργήθηκε το 2013 με πρωτοβουλία του Klajdi Gjojdeshi / Klodi, κι έχει συμμετάσχει σε διαγωνισμούς παγκόσμιους και πανελλαδικούς και σε πολλές παραστάσεις σε όλοι την Κρήτη! Στόχος της ομάδας είναι να βελτιώνεται διαρκώς και να συμμετάσχει σε μεγάλους διαγωνισμούς στο εξωτερικό!

17:30 Ρομποτική για παιδιά στο Talos Plaza με την «Robotic & Science Academy».

Μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν τα παιδιά από κοντά την εκπαιδευτική ρομποτική, τα ρομπότ  Lego Mindstorms EV3, Edison, Engino, mBot, Lego WeDo 2.0, κ.α. να κατασκευάσουν, να  προγραμματίσουν, να παίξουν και να διασκεδάσουν.

Η εκπαιδευτική ρομποτική συνδυάζει τις κατασκευές, την φυσική, τη μηχανική, τα μαθηματικά, τον προγραμματισμό και το παιχνίδι μέσα από ειδικά διαμορφωμένα σενάρια τα οποία κάνουν τη μάθηση πολύ διασκεδαστική!

Τα παιδιά όταν σχεδιάζουν, κατασκευάζουν και προγραμματίζουν ρομπότ, έχουν την ευκαιρία να μάθουν παίζοντας και να αναπτύξουν δεξιότητες.

Η ρομποτική αφενός είναι μία διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα δραστηριότητα που δίνει τη δυνατότητα στο μαθητή να εμπλακεί με τη δράση, αφετέρου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης για τη διδασκαλία διαφόρων εννοιών, κυρίως, από τις Φυσικές Επιστήμες και άλλα γνωστικά αντικείμενα.

Ο συνδυασμός εννοιών από διαφορετικές γνωστικές περιοχές (τεχνολογία, τέχνη, περιβάλλον, κοινωνία, μαθηματικά, φυσικές επιστήμες) με διαθεματικά project (συνθετικές εργασίες).

Η εκπαιδευτική ρομποτική έχει θετικές επιπτώσεις εκτός από τον γνωστικό τομέα και στον συναισθηματικό (αυτοεκτίμηση, αυτοπεποίθηση) και κοινωνικό (κοινωνικοποίηση, απομυθοποίηση).

Το όραμα της ρομποτικής είναι όλοι οι μαθητές να αναπτύξουν αυτές τις δεξιότητες, οι οποίες στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης αποτελούν επιτακτική ανάγκη για την προετοιμασία πολιτών του κόσμου που θα μπορούν να συνεισφέρουν θετικά σε παγκόσμια κλίμακα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

12:00 Ρομποτική για παιδιά στο Talos Plaza με την «Robotic & Science Academy».

Ευχόμαστε σε όλους ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει