Εντυπωσίασε η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής

508

Εκδήλωση στον Ιερό Ναό της Παναγίας των Σταυροφόρων Ηρακλείου πραγματοποίησε την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, με την ευκαιρίᾳ της Εορτής των Χριστουγέννων.

Το πρόγραμμα της Ἐεκδήλωσης περιελάμβανε ομιλία από τον Εντιμολογιώτατο Άρχοντα Πρωτονοτάριο της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Ιωάννη Τσερεβελάκη, με θέμα: «Νύχτα Χριστουγέννων» και στη συνέχεια επίκαιρους ύμνους απόὸ τη Χορωδία της Σχολής, υπό τη διεύθυνση του Μουσικολογιωτάτου Άρχοντα Υμνωδού της Μ.τ.Χ.Ε. και Διευθυντή της Σχολής κ. Αντωνίου Πλαΐτη.

Μετά τους ύμνους τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, Ελλογιμώτατος κ. Μιχαήλ Στρουμπάκης, Επίκουρος Καθηγητής της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης. ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση  και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο, τα Μέλη του Δ.Σ. του Ε.Μ.Ι. τα μέλη της Δ. Ε. της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, τον Διευθυντή, τους Καθηγητές και τους σπουδαστές.

Τέλος, ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο οποίος εξέφρασε το θαυμασμό και τη χαρά του για την εκδήλωση. Ευχαρίστησε τη Διοικούσα Επιτροπή της Σχολής, το Διευθυντή, τους Καθηγητές, συνεχάρη τον ομιλητή για την εμπνευσμένη ομιλία του και συγχρόνως  επαίνεσε το Χοράρχη και διευθυντή για τη θαυμάσια απόδοση των ύμνων από τη χορωδία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει