Γεμίζει το Μαλεβίζι με “έξυπνα” υδρόμετρα

539

Στην αντικατάσταση όλων των υδρομέτρων του Δήμου Μαλεβιζίου, με νέα «έξυπνα», ασύρματα ρολόγια, προχωρά η δημοτική Αρχή καθώς εξασφάλισε ένα ποσό της τάξεως των 2.892.885 ευρώ για τον σκοπό αυτό από το πρόγραμμα “Φιλόδημος”. Όπως είναι γνωστό, έχουν ήδη τοποθετηθεί πιλοτικά 700 «έξυπνα» υδρόμετρα μέσω του προγράμματος INTERREG (SMARTWATER 2020), προϋπολογισμού 100.000 ευρώ και με το νέο αυτό πρόγραμμα, θα υπάρξει αντικατάσταση στο σύνολο των υδρομέτρων του Δήμου Μαλεβιζίου.

Παράλληλα, προχωράει και η συνεργασία της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. με το Τμήμα Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (Ι.Τ.Ε.), με στόχο να βελτιώσει ακόμα περισσότερο τις υπηρεσίες που παρέχει στους δημότες του Μαλεβιζίου μέσα από την αξιοποίηση της τεχνολογίας για τη μεταφορά δεδομένων μέσω GPRS από τα νέα ασύρματα υδρόμετρα προς  το εγκατεστημένο σύστημα τηλε-ελέγχου και τηλεχειρισμού των δικτύων, αλλά και στα υπολογιστικά προγράμματα παρακολούθησης της Δ.Ε.Υ.Α.Μ.

Μια διαδικασία που εντάσσεται στο πλάνο δράσεων του προγράμματος INTERREG(SMARTWATER 2020) που υλοποιεί η Δ.Ε.Υ.Α.Μ. και  αναμένεται να γίνει μέσω ειδικού αλγόριθμου που έχει εξελίξει το Ι.Τ.Ε. Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης ευχαρίστησε θερμά τον βουλευτή Ηρακλείου Σ. Βαρδάκη που και σε αυτό το έργο υποστήριξε με ουσιαστικό και  αποτελεσματικό τρόπο τις προσπάθειες της δημοτικής Αρχής, τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση και τον ειδικό σύμβουλο Μαρίνο Ρουσιά και τόνισε: «Ένα ακόμα κονδύλιο από εθνικό πρόγραμμα έρχεται στον Δήμο μας και μας επιτρέπει να προχωρήσουμε σε μια καθοριστική παρέμβαση στην προσπάθεια της προστασίας του πολύτιμου αγαθού του νερού.

Τα έξυπνα αυτά υδρόμετρα σε συνδυασμό με το σύστημα τηλε-ελέγχου και τηλεχειρισμού των δικτύων, τη μονάδα αφαλάτωσης που λειτουργούμε από το 2014 και τη νέα μονάδα αφαλάτωσης που αυτή τη στιγμή κατασκευάζουμε, θωρακίζουν τον Δήμο μας στον κρίσιμο αυτό τομέα. Και θα ήθελα να γνωρίζετε ότι έχουμε πολλές ακόμα έτοιμες και ώριμες μελέτες, αναμένοντας τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία για την υλοποίησή τους».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει