“Ένα ελάφι στο κεφάλι μου!” και στο… Talos Plaza

ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ - ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

381

Η συνεργασία του Talos Plaza με το ΜΦΙΚ συνεχίζεται και φέτος τα Χριστούγεννα, μετά το περυσινό πολύ επιτυχημένο πρώτο βήμα.

Σήμερα  Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, στον αίθριο χώρο του εμπορικού κέντρου, έμπειροι μουσειοπαιδαγωγοί θα υποδεχθούν μικρούς και μεγάλους.

Ένα ακόμη συναρπαστικό ταξίδι στο περιβάλλον της Κρήτης, μέσα από βιωματικό και εκπαιδευτικό τρόπο για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο.

To Mουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης δηλώνει σχετικά:

«Ξέρετε ότι κάποτε και στην Κρήτη ζούσαν ελάφια;

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης οργανώνει ακόμα μία δραστηριότητα εκτός των τειχών του, το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018, στις 12:00-15:00 μ.μ, στο Talos Plaza. Εκεί θα συστήσει στους μικρούς του φίλους έναν από τους πιο διάσημους πρωταγωνιστές των Χριστουγέννων, το ελάφι, και μάλιστα τα ελάφια που έζησαν στην Κρήτη πριν από 150.000 χρόνια!

 «Ένα ελάφι στο κεφάλι μου!»

Δημιουργούμε το πιο πρωτότυπο καπέλο των Χριστουγέννων χρησιμοποιώντας πατρόν από τα περίεργα κέρατα των κρητικών ελαφιών!

Ελάτε να γνωρίσουμε έναν άγνωστο κάτοικο της Κρήτης που έζησε στο νησί για περίπου 100.000 χρόνια και να ζωγραφίσουμε το καταπράσινο φυσικό του περιβάλλον!».

Η Διεύθυνση Διαχείρισης του Talos Plaza ευχαριστώντας το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, δηλώνει:

«Με αίσθημα τιμής υποδεχόμαστε για μια ακόμη φορά  μέρος από τις δράσεις του τόσο σημαντικού επιστημονικού έργου, που επιτελεί  το ΜΦΙΚ – Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Η μεγάλη συμμετοχή του κοινού στις εκδηλώσεις που κάθε φορά παρουσιάζουν οι μουσειοπαιδαγωγοί καθώς και το πολύτιμο εκπαιδευτικό έργο τους, είναι ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα. Η  αμοιβαιότητα της ποιότητας των συγκεκριμένων  συνεργειών ωφελεί την ντόπια κοινωνία και προάγει αξίες τόσο για την ιστορία όσο και για τη φύση του νησιού μας».

Αναλυτικό πρόγραμμα Σαββατοκύριακου

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

12:00 «Ένα ελάφι στο κεφάλι μου!» από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης. Δημιουργούμε το πιο πρωτότυπο καπέλο των Χριστουγέννων χρησιμοποιώντας πατρόν από τα περίεργα κέρατα των κρητικών ελαφιών!

17:30 Εκπαιδευτική Ρομποτική για παιδιά στο Talos Plaza με την «Robotic & Science Academy».

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

12:30 3ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Ηρακλείου: Παιχνίδια, τραγούδια και δραστηριότητες.

17:30 Εκπαιδευτική Ρομποτική για παιδιά στο Talos Plaza με την «Robotic & Science Academy».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει