Ξωτικομπερδέματα…*

Κάθε μέρα ...και μια ιστορια

215

Τι μπορεί να συμβεί με τα γράμματα του Αϊ Βασίλη όταν τα ταχυδρομεία είναι σε… απεργία; Είναι ποτέ δυνατόν ένας τέτοιος Άγιος να αφήσει τα παιδιά χωρίς δώρα την Πρωτοχρονιά; Ασφαλώς και όχι… Έτσι ένας μοναδικός τηλεφωνικός αριθμός μπαίνει στη ζωή τους και στη ζωή των γεροντότερων ξωτικών και η περιπέτεια αρχίζει.

Τα νεαρά ξωτικά έχουν το μυαλό τους μόνο στο χιόνι και στο παιχνίδι και ο κλήρος πέφτει στους Ντούι, Πίντο, Λόμπο και Ρόζα. Είναι όμως πολύ μεγάλοι για να φορτωθούν το βάρος της επικοινωνίας και των δώρων κι έτσι ένα σωρό ξεκαρδιστικά επεισόδια αρχίζουν να συμβαίνουν.

Άλλα θέλουν και λένε τα παιδιά κι άλλα άκουγε ο Πίντο. Όσο για την ορθογραφία τους χρειαζόταν επειγόντως λεξικό! Η συνέχεια είναι λίγο πολύ εύκολο να την καταλάβει κάποιος. Ο Αϊ Βασίλης μοιράζει άσχετα δώρα και τα παιδιά σαν πρώτη αντίδραση είχαν  μια βροχή από παράπονα. Τότε αναλαμβάνουν δράση τα μικρά ξωτικά και η συνέχεια… στο παραμύθι!

Εύα Κασιάρου! Πολυγραφότατη και με δείγματα γραφής σε διαφορετικά είδη και ηλικίες που αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις. Το χριστουγεννιάτικο νέο παραμύθι της είναι ένα πανέξυπνο, διασκεδαστικό και γεμάτο μικρές αλήθειες βιβλίο.

Μπορεί να φαίνονται ζαβολιές όλα αυτά τα μπερδέματα των ξωτικών όμως για να ανατρέξουμε όλοι στα δικά μας παιδικά χρόνια που αλλά δώρα ζητούσαμε από τον Άγιο Βασίλη και άλλα τελικά έρχονταν! Μια νοσταλγική διάθεση που συμπληρώνει μοναδικά η εικονογράφηση του.

Στάθη Πετρόπουλου. Ένα βιβλίο για τα λάθη που πρέπει να συγχωρούνται, για τη χαρά και την προσμονή της πιο σπουδαίας μέρας των παιδιών. Για τις Πρωτοχρονιές που πέρασαν και για εκείνες που θα έρθουν και που σημασία έχει η προσφορά του δώρου κι όχι τόσο το περιεχόμενό του. Ένα παραμύθι γεμάτο σκανδαλιές που κάνουν κι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία καμιά φορά σαν… αλλάζουν τις επιθυμίες των παιδιών με έναν πανέξυπνο τρόπο.

Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία που τα ’χει όλα. Δώρα, μπερδέματα, χιούμορ, προσμονή, αγάπη, συμβουλές, ορθογραφία και ανατρεπτικές ιδέες. Γιατί τα Χριστούγεννα κι η Πρωτοχρονιά χωρίς μια σκανταλιά από καλικάντζαρους ή ξωτικά δεν είναι… γιορτή!

Για κάθε παιδί που περιμένει με λαχτάρα ένα δώρο την Πρωτοχρονιά και για όσους νοιώθουν τούτες τις μέρες την παιδική αθωότητα!

 

*Ξωτικομπερδέματα, Εύα Κασιάρου, εικ : Στάθης Πετρόπουλος, εκδ. Κόκκινη Κλωστή Δεμένη

**https://zhtunteanagnostes.blogspot.com/

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει