Στα… μαρούλια έκρυβε τα χρυσαφικά

Μικρό το μαρούλι για να... κρύψει τα χρυσαφικά
ΣΤΗ ΦΑΚΑ Η 29ΧΡΟΝΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΕΙΟΥ

353

Μέσα σε μία γλάστρα που είχε φυτέψει ένα μαρούλι στο μπαλκόνι του σπιτιού της στη Θέρισο βρήκαν οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ τις 30  χρυσές καδένες, τα είκοσι μενταγιόν και τις δύο χρυσές παραμάνες αξίας οχτώ χιλιάδων ευρώ που είχε κλέψει από κοσμηματοπωλείο στην 25ης Αυγούστου μια 29χρονη Ηρακλειώτισσα προχθές το μεσημέρι.

Η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης δηλώνει ότι είναι πολύ τυχερή, αφού όχι μόνο βρέθηκε η «χρυσοδάχτυλη» που ξάφρισε το εμπόρευμά, αλλά κυρίως γιατί αυτό βρέθηκε πριν καταλήξει σε κάποιον κλεπταποδόχο του Ηρακλείου.

Η κα Χ. Μηναδάκη μιλώντας στην «Π» περιέγραψε πώς έγινε η μεγάλη κλοπή των κοσμημάτων, αλλά και με ποιο τρόπο η Αστυνομία κατάλαβε ποια είναι η δράστιδα και μπόρεσε να εντοπίσει τα κλοπιμαία πριν είναι αργά.

«Προχθές το μεσημέρι μπήκε η συγκεκριμένη γυναίκα μαζί με ένα αγοράκι εφτά ετών και με μία ηλικιωμένη κυρία, την οποία μου σύστησε ως μητέρα της. Μου ζήτησε να της βρω ένα μενταγιόν. Έβγαλα έναν δίσκο που είχε τα κοσμήματα που μου ζήτησε και τα άφησα επάνω στον πάγκο για να τα δει» αναφέρει η ιδιοκτήτρια του κοσμηματοπωλείου και προσθέτει: «Όση ώρα έκανε ότι έβλεπε τα κομμάτια, μιλούσε με το παιδί που είχε μαζί της και με τη μητέρα της. Κάποια στιγμή μπήκαν στο μαγαζί δύο κυρίες που ήθελαν να αγοράσουν κάτι και με ρώτησαν τις τιμές των προϊόντων που ενδιαφέρονταν. Πήγα για να μιλήσω με τις κυρίες αυτές και όπως είδα στη συνέχεια από την κάμερα, η 29χρονη, έχοντας μία τσάντα στον ώμο της, έβαλε τα χρυσά μέσα».

Κάποια στιγμή, η 29χρονη, αφού είχε βάλει ένα μεγάλο αριθμό κοσμημάτων στην τσάντα, ζήτησε από την ιδιοκτήτρια να της δείξει ένα χρυσό ματάκι  και ένα ζευγάρι σκουλαρίκια για να τα αγοράσει στη μητέρα της και να το βάλει σε ένα κουτάκι, μέχρι εκείνη να πάει να αγοράσει ένα μπουκάλι νερό από το περίπτερο.

«Ξαφνικά είδα την ηλικιωμένη γυναίκα να φεύγει τρέχοντας, ενώ είχε ήδη φύγει από το μαγαζί και η 29χρονη με το αγόρι που είχε μαζί της. Κατάλαβα ότι με είχε κλέψει και το διαπίστωσα όταν είδα άδειες τις θήκες με τα κοσμήματα που της είχα δείξει. Κατέβασα τα ρολά και την αναζήτησα, χωρίς όμως να την εντοπίσω. Στο μεταξύ, αστυνομικοί της ΔΙΑΣ που ήρθαν, μου έδειξαν μια φωτογραφία που έδειχνε τη δράστιδα. Όπως μου είπαν οι αστυνομικοί η ίδια τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε κλέψει από κεντρικό κατάστημα κι έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή. Ευτυχώς την εντόπισαν γρήγορα στο σπίτι της και βρήκαν σε ένα σακουλάκι τα κλεμμένα κοσμήματα μέσα στη γλάστρα με το μαρούλι».

Στο Αστυνομικό Μέγαρο όπου πήγε η κα Μηναδάκη αναγνώρισε την 29χρονη, η οποία είχε ήδη προσαχθεί στα γραφεία της Ασφάλειας.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει