Σκιτσάρει και καταπλήσσει η 15χρονη μαθήτρια του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου, Εμμανουέλα Ισμαΐλι

Μία υδρόγειος που μοιάζει με έναν απέραντο ωκεανό, ένα καράβι από ένα ανοιχτό βιβλίο και ψηλά να κυματίζουν οι σημαίες τεσσάρων ευρωπαϊκών χωρών είναι το λογότυπο που επιλέχθηκε από τους εταίρους του προγράμματος Erasmus+ KA2 με τίτλο “Explore the World. Inspire yourself” (Εξερεύνησε τον κόσμο, ενέπνευσε τον εαυτό σου).

Η ταλαντούχα μαθήτρια του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου, Εμμανουέλα Ισμαΐλι
Η ταλαντούχα μαθήτρια του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου, Εμμανουέλα Ισμαΐλι

Το έργο υπογράφει η ταλαντούχα μαθήτρια του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου, Εμμανουέλα Ισμαΐλι.

«Ζωγραφίζω από πολύ μικρή ηλικία, θυμάμαι ότι δεν μπορούσα να μιλήσω καλά και ζωγράφιζα ό,τι ήθελα να πω» αναφέρει στην «Π» η μαθήτρια της Γ’ Γυμνασίου.

Αισθάνεται ευτυχισμένη που επιλέχθηκε το δικό της λογότυπο από τέσσερις διαφορετικές χώρες και ευχαριστεί όσους την προτίμησαν.

Η Εμμανουέλα δεν έλαβε ερεθίσματα από κάποιο μέλος της οικογένειάς της, μόνη της ανακάλυψε την αγάπη της για τη ζωγραφική που, φυσικά, είναι το αγαπημένο της μάθημα αλλά της αρέσουν και τα μαθηματικά.

Σε μερικά χρόνια, φαντάζεται τον εαυτό της να ζωγραφίζει επαγγελματικά, ενώ ιδιαίτερη αδυναμία έχει στα κόμικς.

Με την καθηγήτρια Εικαστικών, κ. Κλειώ Χρηστάκη

Ζωγραφίζει γνωστούς ήρωες, όπως της Disney, ενώ δημιουργεί και δικά της σκιτσάκια.

Το 11ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, σε ανακοίνωση που υπογράφεται από τη διευθύντρια του σχολείου κ. Αντωνία Κοκοτσάκη και από τη συντονίστρια του προγράμματος κ. Ευαγγελία Γιασσάκη,  αναφέρει: «Με ενθουσιασμό υπερψηφίστηκε το λογότυπο που σχεδίασε η μαθήτρια του σχολείου μας Ισμαΐλι Εμμανουέλα.

Στον διαγωνισμό, που πραγματοποιήθηκε κατά την 1η προπαρασκευαστική συνάντηση των μελών της σύμπραξης, συμμετείχαν έργα παιδιών από τις τέσσερις χώρες εταίρους του προγράμματος (Πολωνία, Ιταλία, Νορβηγία, Ελλάδα). Ανάμεσα σ΄ αυτά ξεχώρισε η δημιουργία της μαθήτριάς μας.

 

Το λογότυπο επιλέχθηκε για το πρόγραμμα «Εξερεύνησε τον κόσμο, ενέπνευσε τον εαυτό σου»
Το λογότυπο επιλέχθηκε για το πρόγραμμα «Εξερεύνησε τον κόσμο, ενέπνευσε τον εαυτό σου»

Το λογότυπο αυτό θα συνοδεύει όλα τα έγγραφα που θα αναφέρονται στις δράσεις  και μετακινήσεις της ομάδας του προγράμματος.

Ένα μεγάλο μπράβο στην ταλαντούχα μαθήτριά μας και στην καθηγήτρια των Εικαστικών του σχολείου μας, κ. Χρηστάκη Κλειώ”.

Σημειώνεται πως το πρόγραμμα ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβρη και θα διαρκέσει δύο έτη.

Συμμετέχουν, επίσης, το ZespolSzkolwLubczyστο Lubcza τηs Πολωνίαs, που είναι και η συντονίστρια χώρα, το I.C.LuigiSettembrini στη Ρώμη της Ιταλίας και το Kristianslyst skole στο Stavanger της Νορβηγίας.

Το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να αναπτύξουν βασικές δεξιότητες, να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους  και να καλλιεργήσουν έναν τέτοιο τρόπο σκέψης που θα βοηθήσει στη βελτίωση της κοινωνικής και εκπαιδευτικής τους ζωή.

Με καινοτόμες μεθόδους διαχειρίζονται θέματα μάθησης, επικοινωνίας και μελέτης. Μεγάλη βαρύτητα δίνεται στην πρακτική εφαρμογή των σχολικών γνώσεων και δεξιοτήτων.

Με τη διευθύντρια του σχολείου, κ. Αντωνία Κοκοτσάκη
Με την καθηγήτρια Εικαστικών, κ. Κλειώ Χρηστάκη

Το “ExploretheWorld – InspireYourself” στόχο έχει να εμπλέξει τους μαθητές σε εργαστήρια, βιωματικές δράσεις και να τους φέρει σε επαφή με άτομα διαφόρων επαγγελμάτων.

Με αυτόν τον τρόπο αποκομίζουν εμπειρίες και εικόνες που θα τους βοηθήσουν αργότερα στον επαγγελματικό τους προσανατολισμό.