“Τα ίδια και χειρότερα…”

313

Εκλογές στο Εργατικό Κέντρο.

Να ψηφίσουν τι άραγε;

Δυστυχώς, η όλη διαδικασία εξευτελίζεται κάθε τριετία. Σε ένα άκρως τεταμένο κλίμα, που έχει εσκεμμένα δημιουργηθεί με προκλήσεις  ακολουθώντας τη ρήση « ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται» αφού δεν υπάρχει «έργο» να παρουσιαστεί.

Ποιος ξέρει,  ενδεχομένως   μεγάλη πόλωση  να αυξηθούν  οι πιθανότητες  -χρησιμοποιώντας  την Εργατική τάξη- για πολιτική ανέλιξη, με   «διαπιστευτήρια» σε πολιτικούς παράγοντες.

Ποιος θα νοιαστεί άραγε για τους εργαζόμενους όταν  σκοπός  της εκλογής δεν είναι άλλος από την πολιτική καριέρα;

Δυστυχώς σε όλο αυτό το  «παιγνίδι» συνεργοί είναι και όλοι όσοι βλέποντας τι συμβαίνει, ακόμη και  με τον άβουλο τρόπο που ψηφίζουν, όταν με σταυρωμένα ψηφοδέλτια  που τους δίνονται,  ψηφίζουν άτομα που ούτε καν γνωρίζουν σε πάρα πολλές περιπτώσεις, γίνονται «σκαλοπάτια» της πολιτικής  ανέλιξης κάποιων  και από την άλλη  εξανεμίζοντας τις ελπίδες  της Εργατικής τάξης για ένα καλύτερο μέλλον.

Και  βλέπουμε τη θλιβερή εικόνα σε απεργιακές κινητοποιήσεις έξω από το ΕΚΗ με ανύπαρκτη συμμετοχή,  τα άτομα που  να μην υπερβαίνουν  διψήφιο αριθμό αφού ούτε καν  τα μέλη της Διοίκησης δεν συμμετέχουν.

Το τραγικότερο όλων όμως είναι ότι η απερχόμενη Διοίκηση, προεξάρχοντος του Προέδρου, δεν έχει αναρωτηθεί ούτε αναζήτησε  τα αίτια της «κατάντιας» αυτής  ώστε να προσπαθήσει να ανατρέψει  την όλη κατάσταση.

Το μόνο που ενδιαφέρει την απερχόμενη Διοίκηση ήταν και είναι  να μετέρχεται τρόπους  ώστε να δημιουργηθεί όσο μεγαλύτερη πόλωση και να δημοσιοποιηθεί όλη αυτή η κατάντια. Ποτέ δεν έχουν αναλογισθεί την ευθύνη  τους, ούτε καν ότι οι εργαζόμενοι βλέποντας  όλα αυτά που συμβαίνουν γυρίζουν την πλάτη ολοένα και περισσότερο στο ήδη απαξιωμένο συνδικαλιστικό κίνημα.

Πού είναι η συναίνεση, αυτή που   τώρα είναι πιο απαραίτητη όσο ποτέ;

Πότε κάλεσε η Διοίκηση τις υπόλοιπες δυνάμεις να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι να κουβεντιάσουν για τα προβλήματα της Εργατικής τάξης και όχι να προκαλεί  διενέξεις  με μικροπολιτικά συμφέροντα και μόνο;

Επιβεβαιώνεται άλλη μια φορά  η έρευνα που θέλει  τους συνδικαλιστές την χειρότερη (ακόμη κι από τους πολιτικούς) κατηγορία της Ελληνικής κοινωνίας.

Δοξάστε τους… ψηφίστε τους!

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει