Αναβιώνει το φονικό που συγκλόνισε το Καστέλλι

495

Μία υπόθεση που είχε συγκλονίσει την περιοχή του Καστελλίου αναμένεται να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό την προσεχή Τετάρτη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης.

Πρόκειται για τη δολοφονία του 58χρονου κτηνοτρόφου Ανδρέα Κανάκη από το Μπιτζαριανό. Στο εδώλιο παραπέμπεται ένας 57χρονος κοντοχωριανός του θύματος, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 20 ετών για την ανθρωποκτονία.

«Έσπασαν» τα ισόβια καθώς οι τέσσερις ένορκοι αναγνώρισαν ότι ενήργησε υπό καθεστώς οργής και θλίψης λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς των συμμετεχόντων στο συμβάν.

Η υπόθεση ωστόσο θα εκδικαστεί από την αρχή μετά από έφεση που άσκησε ο αντιεισαγγελέας Εφετών Ανατολικής Κρήτης ως προς την αναγνώριση του ελαφρυντικού. Επιπλέον ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη επτά ετών για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος 33χρονου φίλου του νεκρού.

Οι χρόνιες προστριβές για τις κτηματικές διαφορές και τα βοσκοτόπια ήταν αφορμή για το άγριο φονικό. Ο 58χρονος κτηνοτρόφος έπεσε νεκρός με μία σφαίρα στο κεφάλι, η οποία του συνέθλιψε το πρόσωπο.

Ο κατηγορούμενος φέρεται ακόμα  να  πυροβόλησε και εναντίον του 33χρονου, ο οποίος σε κατάσταση σοκ άρχισε να τρέχει ζιγκ-ζαγκ για να γλυτώσει τη ζωή του.

Ο 57χρονος, ο οποίος παραδόθηκε μία μέρα μετά τη δολοφονία σε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ισχυρίστηκε ότι δέχθηκε επίθεση από το θύμα και  άλλους δύο.

Προσπάθησε να απεγκλωβιστεί από τα χέρια τους, πάλεψαν και τότε το όπλο εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 58χρονου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει