Ρομποτική για παιδιά στο Talos Plaza με την Robotic and Science Academy

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 6-16 ΕΤΩΝ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ

461

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 στις  13:30 κάνουμε την αρχή για μια νέα εκπαιδευτική περίοδο στο  Talos Plaza.

«Μένουμε σταθεροί στην πρόθεσή μας να προσφέρουμε γνώση στους επισκέπτες μας μέσα από έναν επιστημονικό αλλά εκλαϊκευμένο τρόπο, για αυτό και εντάσσουμε στις δράσεις μας εκπαιδευτική ρομποτική» δηλώνει η διοίκηση του εμπορικού κέντρου.

Συνεχίζοντας: «Η ρομποτική για παιδιά με την Robotic and Science Academy (Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστημών Κρήτης), αποτελεί για εμάς μια πολύ καλή γέφυρα επικοινωνίας με την τεχνολογία και τις νέες τάσεις της, με εγγύηση το κύρος της Robotic and Science Academy».

Μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν τα παιδιά από κοντά την εκπαιδευτική ρομποτική, τα ρομπότ  Lego Mindstorms EV3, Edison, Engino, mBot, Lego WeDo 2.0, κ.ά. να κατασκευάσουν, να  προγραμματίσουν, να παίξουν και να διασκεδάσουν.

Η εκπαιδευτική ρομποτική συνδυάζει τις κατασκευές, τη φυσική, τη μηχανική, τα μαθηματικά, τον προγραμματισμό και το παιχνίδι μέσα από  ειδικά διαμορφωμένα σενάρια τα οποία κάνουν τη μάθηση πολύ διασκεδαστική!

Τα παιδιά όταν σχεδιάζουν, κατασκευάζουν και προγραμματίζουν ρομπότ έχουν την ευκαιρία να μάθουν παίζοντας και να αναπτύξουν δεξιότητες.

Η ρομποτική αφενός είναι μία διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα δραστηριότητα που δίνει τη δυνατότητα στον μαθητή να εμπλακεί με τη δράση, αφετέρου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης για τη διδασκαλία διαφόρων εννοιών, κυρίως, από τις φυσικές επιστήμες και άλλα γνωστικά αντικείμενα. Ο συνδυασμός εννοιών από διαφορετικές, γνωστικές περιοχές (τεχνολογία, τέχνη, περιβάλλον, κοινωνία, μαθηματικά, φυσικές επιστήμες) με διαθεματικά project (συνθετικές εργασίες).

Η εκπαιδευτική ρομποτική έχει θετικές επιπτώσεις εκτός από τον γνωστικό τομέα και στον συναισθηματικό (αυτοεκτίμηση, αυτοπεποίθηση) και κοινωνικό (κοινωνικοποίηση, απομυθοποίηση).

Το όραμα της ρομποτικής είναι όλοι οι μαθητές να αναπτύξουν αυτές τις δεξιότητες, οι οποίες στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης αποτελούν επιτακτική ανάγκη για την προετοιμασία πολιτών του κόσμου που θα μπορούν να συνεισφέρουν θετικά σε παγκόσμια κλίμακα. Είσοδος δωρεάν.

Ώρες εργαστηρίου 13:30 – 15:30. Σας περιμένουμε.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει