Βόμβα Τσίπρα για Συνταγματική Αναθεώρηση ενόψει ενδοκυβερνητικών τριγμών

353

Η υποκρισία και το θράσος του κ. Τσίπρα δεν έχουν τέλος. Ύστερα από δύο ολόκληρα χρόνια, θυμήθηκε ξαφνικά την ξεχασμένη και από τον ίδιο Συνταγματική Αναθεώρηση.

Άλλη μία απόδειξη ότι προσπαθεί με κάθε τρόπο να παραμείνει για λίγους ακόμη μήνες στην εξουσία.

Με  σχετική του επιστολή, καλεί τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης σε διάλογο για τη Συνταγματική Αναθεώρηση την ίδια στιγμή που τους χαρακτηρίζει κλέφτες και διεφθαρμένους.

Με βάση την ισχύουσα Συνταγματική επιταγή, η επόμενη Βουλή που θα προκύψει με νωπή λαϊκή εντολή, οφείλει στην πρώτη σύνοδο αυτής να αποφασίσει μόνο για τις προταθείσες για αναθεώρηση διατάξεις από την παρούσα Βουλή, όλες δε οι άλλες θα παγώσουν για τον χρόνο που προβλέπει το Σύνταγμα μας  ότι μπορεί να γίνει νέα αναθεώρηση.

Με δεδομένο αυτό η θέση της Νέας Δημοκρατίας  για τη Συνταγματική Αναθεώρηση ήταν και παραμένει ξεκάθαρη: Η χώρα χρειάζεται μια ευρεία και τολμηρή αλλαγή του καταστατικού της χάρτη.

Γι’ αυτό και ο πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά να καταστούν αναθεωρητέα όλα τα άρθρα που εισηγούνται τόσο η Κυβέρνηση όσο όμως και η Αντιπολίτευση και να επιλέξουν οι πολίτες την κατεύθυνση των αλλαγών, με την ψήφο τους στις επικείμενες εκλογές.

Ως η υπεύθυνη παράταξη του τόπου, προτείνουμε την αλλαγή των άρθρων 16 για την ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, του άρθρου 106 ώστε να εξασφαλιστεί ένα ασφαλές φορολογικό και ασφαλιστικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις, την αναθεώρηση του άρθρου 103 για την ενίσχυση της διοικητικής και της οικονομικής αυτοτέλειας των Δήμων αφού υπηρετεί και την πρότασή μας για την μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στους Δήμους καθώς και την αλλαγή του άρθρου 101, προκειμένου να διασφαλιστεί Συνταγματικά όχι μόνον η αξιολόγηση αλλά και η αξιοκρατία στο Δημόσιο.

Εναπόκειται λοιπόν στον κ. Τσίπρα πλέον να αποδείξει αν πραγματικά θέλει και κυρίως αν τολμά μια πραγματικά γενναία Συνταγματική Αναθεώρηση ή αν επιχειρεί ένα ακόμη επικοινωνιακό τέχνασμα.

Δεν είναι τυχαίο ότι τη συζήτηση αυτή την ξεκινά την ώρα που η κυβέρνησή του παραπαίει και κορυφαίοι υπουργοί του αλληλοκατηγορούνται ότι χρηματίζονται.  Θέλει εναγωνίως να αλλάξει την ατζέντα, αλλά τα γεγονότα πλέον τον έχουν ξεπεράσει.

Τυχόν απόρριψη των προτάσεών μας, θα συνιστά επί της ουσίας άλλη μια ομολογία παραδοχής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές.

 

*Ο Βαγγέλης  Καρκανάκης  είναι πρόεδρος ΝΟΔΕ Ηρακλείου

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει