Οι Γερμανοί ανακαλύπτουν την αυθεντική Κρήτη

626

Τι θησαυρούς κρύβει και προσφέρει η αυθεντική Κρήτη ικανοποιώντας και  τον πιο δύσκολο επισκέπτη της που αναζητά  κάτι περισσότερο από ήλιο και θάλασσα; Αυτές τις μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη μια σημαντική δράση της Περιφέρειας Κρήτης, με την υποστήριξη του ΕΟΤ, που περιλαμβάνει τη φιλοξενία της “αφρόκρεμας” του τουρισμού.

Σαρανταπέντε συντάκτες του FVW, του κορυφαίου δημοσιογραφικού οργανισμού τουρισμού στη Γερμανία, εκπρόσωποι τουρ οπερέιτορς και τουριστικοί πράκτορες ήρθαν για να γνωρίσουν την εναλλακτική Κρήτη και να εργαστούν από κοινού  στην καλύτερη στρατηγική για τη διείσδυση στην αγορά και την αύξηση των πωλήσεων.

Μαθήματα μαγειρικής για τους συμμετέχοντες εκπρόσωπους τουρ οπερέιτορς και τουριστικοί πράκτορες ήρθαν για να γνωρίσουν την εναλλακτική Κρήτη
Μαθήματα μαγειρικής για τους συμμετέχοντες

Το FVW workshop περιλαμβάνει 5ήμερη επίσκεψη και φιλοξενία στο νησί. Επισκέψεις σε αξιοθέατα, παραδοσιακά και πολιτιστικά σημεία, γαστρονομία, θεάματα, ξενοδοχεία, βιωματικές εμπειρίες που δένουν τον τόπο με τους διαμορφωτές κοινής γνώμης.

Το θέμα είναι πολύ στοχευμένο, ιδιαίτερα ελκυστικό και απολύτως διαφοροποιημένο, όπως ταιριάζει στην Κρήτη.

Το πρόγραμμα φιλοξενίας περιλαμβάνει βιωματικές δραστηριότητες, γνωριμία με την παράδοση, την κουλτούρα, τους ανθρώπους, τη γαστρονομία, το περιβάλλον, τις υποδομές, επισκέψεις σε ξενοδοχεία.

Ο κ. Μιχάλης Βαμιεδάκης
Ο κ. Μιχάλης Βαμιεδάκης

Ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Βαμιεδάκης είπε στην “Π”: “Θεωρούμε αυτό το workshop ιδιαίτερα σημαντικό και είναι. Φιλοξενούμε την “αφρόκρεμα” εξειδικευμένων δημοσιογράφων και τουριστικών φορέων για να τους δείξουμε την άλλη Κρήτη, την εναλλακτική, αυτή που μπορεί να συναρπάσει όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά όλους τους μήνες του χρόνου.

Θέλουμε να ενισχύσουμε την προσπάθεια για την επιμήκυνση της σεζόν. Η γερμανική αγορά παρουσιάζει συνεχή αύξηση αλλά θα φτάσει και στο σημείο της κόπωσης. Τώρα είναι η ώρα να κεφαλαιοποιήσουμε όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης με τα κατάλληλα εργαλεία περιμένοντας άμεσα αποτελέσματα”.

Μεγάλη η συμμετοχή στη σημαντική αυτή τουριστική εκδήλωση για την Κρήτη
Μεγάλη η συμμετοχή στη σημαντική αυτή τουριστική εκδήλωση για την Κρήτη

Το πρόγραμμα υλοποιείται έως τις 29 Οκτωβρίου, με χρυσούς χορηγούς την Aegean Airlines στη μεταφορά και την Grecotel Amirandes στη διαμονή.

Το Creta Maris μεγάλος χορηγός με τη φιλοξενία του συνεδρίου, το Abaton με την παράθεση του επίσημου δείπνου, η Aldemar, το Elounda Beach, τα Verano Hotels, ο Σύνδεσμος Τουριστικών Γραφείων Κρήτης, ο Σύλλογος Ξεναγών Κρήτης, η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων, το Μουσείο Καζαντζάκη, εκτυπώσεις Δετοράκη, itanos concept και πολλοί άλλοι.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει