Ξεναγήσεις, ομιλία και συναυλία στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

297

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις, με τίτλο Περιβάλλον και Πολιτισμός 2018: «Πνοές Ανέμων», που διοργανώνει το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν  έως   και αύριο Κυριακή      και η είσοδος στο Μουσείο θα είναι ελεύθερη για τους συμμετέχοντες.

Κεντρικός θεματικός άξονας των εκδηλώσεων, με τίτλο “Νεώς  Πτερόν”, είναι ο άνεμος ως κινητήρια δύναμη των ιστιοφόρων πλοίων. Μέσα από την παρουσίαση επιλεγμένων εκθεμάτων του Μουσείου θα εξετασθεί ο ρόλος του ανέμου στην πραγματοποίηση μακρινών θαλάσσιων ταξιδιών και στην ανάπτυξη οικονομικών, πολιτικών και πολιτισμικών σχέσεων.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι το ακόλουθο:

Σήμερα Σάββατο

11:00-12:00 και 12:00-13:00: Δύο ωριαίες θεματικές ξεναγήσεις για ενήλικες.

Αύριο Κυριακή

18:00 – 18:30: Ομιλία του Γιάννη Δελήμπαση, μέλους του Ομίλου Ιστιοσανίδας Ηρακλείου, σχετικά με τη χρήση του ανέμου στην ιστιοπλοΐα (Αίθουσα Εκδηλώσεων).

18:30 – 19:00: “Του αέρα, του ξύλου και του νερού”: Μια μικρή συναυλία με φλάουτο, βιολί και κρουστά… Στο φλάουτο, η Λία Μπαμπαλετάκη, στο βιολί, η Αναστασία Παπαναστασίου, στα κρουστά, ο Γιάννης Χαρκούτσης. Στο ημίωρο πρόγραμμα θα ακουστούν κομμάτια των Antonio Vivaldi, Michel Blavet, Θεόδωρου Αντωνίου και Μάνου Χατζιδάκι (Αίθουσα Γλυπτών).

Είσοδος ελεύθερη.

Ξανθουδίδου 2, Ηράκλειο. Τηλ.  2810-279000. Email: amh@culture.gr.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει