Λινοπεράματα 2018: Τώρα ή ποτέ

352

Με αγανάκτηση και απαισιοδοξία παρακολουθώ τις εξελίξεις για το θέμα του σταθμού της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα.

Η αγανάκτηση έχει να κάνει με τη στάση που κρατούν οι τοπικοί-και όχι μόνο-άρχοντες, οι οποίοι αποδέχονται “αμαχητί” τους σχεδιασμούς της ΡΑΕ της ΔΕΗ και του  ΑΔΜΗΕ, που είναι πλέον σε όλους γνωστοί και που είναι οι εξής:

1) Υποδοχή του “μεγάλου” καλωδίου και δημιουργία σταθμού μετατροπής στην θέση “Κορακιά”.

2) Άμεση επέκταση του σταθμού διανομής της ενέργειας στα Λινοπεράματα.

3) Αντικατάσταση των ρυπογόνων μονάδων στα Λινοπεράματα με νέες μονάδες παραγωγής ενέργειας, οι οποίες θα λειτουργούν ως “ψυχρή” εφεδρεία και για “πολλά χρόνια”, όπως ανερυθρίαστα δήλωσε πρόσφατα εδώ στο Ηράκλειο,ο αρμόδιος υπουργός Ενέργειας κ. Σταθάκης.

Η απαισιοδοξία μου πηγάζει από το γεγονός ότι, ενώ όλοι οι αιρετοί του τόπου μας γνωρίζουν τους αναφερόμενους σχεδιασμούς, δεν κάνουν τίποτα για να τους αλλάξουν.

Η επιτροπή   Λινοπεραμάτων του Δ/Σ Μαλεβιζίου έχει πάρει μια σειρά αποφάσεων όπως ανάθεση στο Πανεπιστήμιο Κρήτης αντίστοιχης μελέτης του 2005 για την περιβαλλοντική επιβάρυνση της περιοχής,ενημέρωση των κοινωνικών φορέων, λαϊκή συνέλευση, κινητοποιήσεις κλπ.

Αποφάσεις τις οποίες έχει “θάψει” ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου κ. Μαμουλάκης.

Επίσης δεν έχει κάνει τίποτα για την υλοποίηση της “Προγραμματικής Συμφωνίας Γαζίου”, που είναι ο οδικός χάρτης για τη δημιουργία  των νέων εγκαταστάσεων της ΔΕΗ στη θέση  “Κορακιά” του Δήμου μας και την σταδιακή αποκατάσταση της περιοχής των Λινοπεραμάτων.

Είναι γεγονός ότι ζούμε στην “εποχή της αποχής” της κοινωνίας και των φορέων της από τους μαζικούς αγώνες και η ευθύνη των αιρετών εκπροσώπων είναι μεγαλύτερη.

Καλούνται όλοι οι βουλευτές καθώς και οι περιφερειακοί και τοπικοί αιρετοί άρχοντες του τόπου μας (καθώς και οι υποψήφιοι) να πάρουν θέση για το θέμα των Λινοπεραμάτων.

Η λύση έχει συμφωνηθεί και υπογραφεί από όλους, είναι ρεαλιστική και εφαρμόσιμη.

Είναι: “Όλα στην “Κορακιά”.

Τώρα ή ποτέ.

 

* Ο Γιώργος Μαρκογιαννάκης είναι πρώην δήμαρχος Γαζίου

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει