ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΤΥΜΠΑΚΙ: Οι γυναίκες των Μοιρών ανησυχούν για το αεροδρόμιο

444

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η κινητικότητα που καταγράφεται  το τελευταίο διάστημα καθώς  ενεργοποιείται το στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Τυμπάκι του Δήμου Φαιστού από τον Οργανισμό Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (FRONTEX), με το πρόσχημα του ελέγχου των προσφυγικών ροών, στο πλαίσιο της ανάπτυξης μέσων της ευρωενωσιακής δύναμης στο Αιγαίο.

Το όλο θέμα πρόκειται να τεθεί στο επίκεντρο εκδήλωσης που πραγματοποιείται αύριο Κυριακή από την Ομάδα Γυναικών Μοιρών ( μέλος της ΟΓΕ) στις 5.30 το απόγευμα στην πλατεία του Τυμπακίου. Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της, ο FRONTEX είναι μηχανισμός καταστολής μεταναστών της ΕΕ στα σύνορα· δεν διασφαλίζει τη διάσωση των προσφύγων και μεταναστών.

Είναι ένα στρατιωτικό – αστυνομικό σώμα με σκοπό τον συντονισμό των επιχειρήσεων στα σύνορα των κρατών – μελών της ΕΕ· δεν σχετίζεται με την άμυνα της χώρας.

Πρόκειται για κατασταλτικό σώμα παρεμπόδισης εισόδου στην ΕΕ των ανεπιθύμητων για το κεφάλαιο μεταναστών και προσφύγων.

Συγχρόνως, είναι ένας μηχανισμός ευρύτερης παρέμβασης ενάντια στους λαούς της ΕΕ και των άλλων χωρών. Αποδεικνύεται και στην πράξη πως το Τυμπάκι μπορεί να «αξιοποιηθεί» όχι μόνο από τον Frontex και την ΕΕ, αλλά και από το  ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, με μέσα πιστοποιημένα για πόλεμο και με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται αυτό για τον λαό.

Κανείς δε μπορεί να αποκλείσει τη δημιουργία νέας, μεγάλης αμερικανικής στρατιωτικής – αεροπορικής βάσης για να λειτουργήσει ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων σε όλη την περιοχή, ορμητήριο θανάτου, στα πλαίσια της  αναβάθμισης των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων σε όλη την Ελλάδα, και της αδυναμίας επέκτασης της βάσης της Σούδας».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει