Νέα κονδύλια εξασφάλισε η Βιάννος

257

Το ποσό των 379.700,00 ευρώ κατάφερε να αποσπάσει ο Δήμος Βιάννου από το πρόγραμμα “Φιλόδημος” του Υπουργείου Εσωτερικών, μετά από συγκροτημένες προτάσεις διεκδίκησης που κατέθεσε διεκδικώντας την προμήθεια μηχανημάτων και  οχημάτων, την τοποθέτηση νέων παιδικών χαρών και τέλος σε  βελτιώσεις στα σχολικά κτήρια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα και  με τη χθεσινή υπογραφή του υπουργού  Εσωτερικών κου Αλέξη Χαρίτση, ο Δήμος  Βιάννου χρηματοδοτείται για την  προμήθεια μηχανημάτων οχημάτων με  155.000,00  ευρώ, για παρεμβάσεις σε σχολικά κτίρια  με  18.700,00  ευρώ και για νέες παιδικές χαρές με το ποσό των        206.000,00 ευρώ.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Δήμου και τη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα γίνει προμήθεια ενός καινούργιου φορτηγού (χωματουργικό) καθώς και ενός  καινούργιου ελαφρού μηχανήματος   μεταφερόμενης τσάπας, για τις αποκαταστάσεις των ζημιών στην υπηρεσία ύδρευσης και άρδευσης.

Στα σχολικά κτήρια θα γίνει ανακατασκευή  και βελτίωση των χώρων υγιεινής  (WC) του Δημοτικού σχολείου Άνω Βιάννου.

Στο πρόγραμμα για τις παιδικές χαρές  τέλος προβλέπεται  η τοποθέτηση δέκα νέων πιστοποιημένων  παιδικών χαρών στους οικισμούς  Άνω Βιάννου εντός του Δημοτικού σχολείου, στην Ψαρή Φοράδα, στην Άρβη, στα Αμιρά, στον Συκολόγο, στον Πεύκο, στον Άγιο Βασίλειο, στον Χόνδρο (Περβόλα), στην Έμπαρο (Θωμαδιανό) και στη Μάρθα.

O δήμαρχος Βιάννου ευχαρίστησε τόσο τον πρώην υπουργό Εσωτερικών κο Παναγιώτη Σκουρλέτη όσο και τον νέο, κο Αλέξη Χαρίτση, γιατί μέσα από τις προσκλήσεις του προγράμματος ο Δήμος Βιάννου θα μπορέσει να υλοποιήσει ένα σημαντικό πρόγραμμα παρεμβάσεων σε εξοπλισμό και σε υποδομές αναβαθμίζοντας την ποιότητα των υπηρεσιών του.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει