Η ΝΔ είναι το κόμμα των μεγάλων εθνικών αποφάσεων και τομών!

214

Στα 44 χρόνια της Ιστορίας η ΝΔ καθόρισε την πορεία της χώρας στον σύγχρονο κόσμο.

Αρχικά ήταν ο ιδρυτής της, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που έκανε πράξη την ευρωπαϊκή ιδέα. Η ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ ήταν ένα ιστορικό ορόσημο αφού αναβάθμισε το γεωπολιτικό εκτόπισμα της χώρας και την προστάτευσε από ποικίλους κινδύνους. Ταυτόχρονα, έκανε πράξη την εθνική συμφιλίωση με την αναγνώριση του ΚΚΕ, κλείνοντας τις πληγές του εμφυλίου.

Αργότερα, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κατήργησε τις διαχωριστικές γραμμές απονευρώνοντας το αντιδεξιό μέτωπο με την οικουμενική κυβέρνηση και την ιστορική συνεργασία ΝΔ ΚΚΕ. Ήταν ο ίδιος που είχε το πολιτικό θάρρος να μιλήσει για την ανάγκη φιλελευθεροποίησης της οικονομίας ενάντια στον κρατισμό, που σήμερα έχει καταστεί περισσότερο από ποτέ επιτακτική.

Αλλά και ο Κώστας Καραμανλής που προσέγγισε το κέντρο διευρύνοντας την πολιτική επιρροή της ΝΔ στον “μεσαίο χώρο”, την ίδια ώρα που προσδιόριζε τις εθνικές γραμμές στο Μακεδονικό με το Βουκουρέστι και στα ελληνοτουρκικά με τα “ήρεμα νερά”.

Και μέσα στην κρίση ήταν ο Αντώνης Σαμαράς που ανέλαβε να κρατήσει τη χώρα στην Ευρώπη. Να ανατάξει την οικονομία και να κάνει πράξη την εθνική συνεννόηση και συναίνεση με την συγκυβέρνηση των δυο μεγάλων αστικών κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα, μετά από 44 χρόνια, η ΝΔ είναι και πάλι παρούσα. Έτοιμη να λάβει μεγάλες αποφάσεις. Να προχωρήσει σε βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις. Για να ανταποκριθεί η Ελλάδα στις σύγχρονες προκλήσεις της 4ης βιομηχανικής επαναστάσης και του πολυπολικού κόσμου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει