Έβαλαν κιόλας πόδι στο Τυμπάκι: Αμερικανικές πτήσεις με μη επανδρωμένο αεροσκάφος

Διεθνές κλιμάκιο αξιωματούχων έχει εγκατασταθεί στο αεροδρόμιο υπό άκρα μυστικότητα

2,070
Αμερικανικές πτήσεις με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο Τυμπάκι
Πτήσεις πραγματοποιεί στην ευρύτερη περιοχή ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος τύπου drone.

Μπορεί οι πληροφορίες για αξιοποίηση από τους Αμερικανούς του στρατιωτικού αεροδρομίου στο Τυμπάκι να πληθαίνουν και οι φωνές αντίδρασης να ενισχύονται, όμως φαίνεται πως η ενεργοποίηση του αεροδρομίου έχει ήδη αρχίσει.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Π», στον αχανή χώρο του αεροδρομίου ήδη έχει εγκατασταθεί κλιμάκιο ξένων εκπροσώπων, καθώς και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, το οποίο πραγματοποιεί πτήσεις σε καθημερινή βάση, οι οποίες αρχίζουν τις βραδινές ώρες.

Το αεροσκάφος πραγματοποιεί νυχτερινές πτήσεις στην ευρύτερη περιοχή του νότου, προχωρώντας σε καταγραφές δεδομένων, με τις πρώτες πληροφορίες να θέλουν το μη επανδρωμένο αεροσκάφος να λειτουργεί στο πλαίσιο προστασίας των ευρωπαϊκών συνόρων από παράνομα εισελθόντες μετανάστες. Βέβαια καμία πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, αναφορικά με τον επιχειρησιακό ρόλο του αεροσκάφους, αφού προς το παρόν η ελληνική Πολεμική Αεροπορία δεν έχει καμία απολύτως εμπλοκή στη δράση του αεροσκάφους.

Αυτό που συζητείται, ωστόσο, είναι να υπάρξει μια συνεργασία και σχετική ενημέρωση, ώστε να μην καταγράφονται από το drone απόρρητα στοιχεία και περιοχές που ανήκουν είτε στον Ελληνικό Στρατό είτε στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Προς το παρόν η δράση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους πραγματοποιείται υπό άκρα μυστικότητα, ενώ ούτε και οι ίδιοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Τυμπακίου δείχνουν να έχουν αντιληφθεί την κινητικότητα, αλλά και τις επιχειρήσεις. Τόσο η γεωγραφία της περιοχής, όσο όμως και η πολύ μεγάλη έκταση του αεροδρομίου στο Τυμπάκι, όπου υπάρχει έως ανύπαρκτη οπτική επαφή με την κατοικημένη περιοχή, καθιστούν τις επιχειρήσεις ιδιαίτερα «αθόρυβες».

Την ίδια στιγμή, ωστόσο φαίνεται πως ο σκεπτικισμός που έχει αναπτυχθεί για το αεροδρόμιο στο Τυμπάκι, όχι μόνο είναι βάσιμος, αλλά και υπαρκτός, αφού όπως όλα δείχνουν, η αξιοποίηση, έστω και με τις πρώτες πτήσεις του μη επανδρωμένου αεροσκάφους, έχει αρχίσει.  Το πώς θα εξελιχθεί και το πόσες προεκτάσεις θα υπάρξουν δεν μπορεί να το γνωρίζει κανείς, ωστόσο, από τη στιγμή που έχει γίνει η αρχή, δεν αποκλείεται κανένα απολύτως ενδεχόμενο.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει