Αυτά πρέπει να γίνουν και δεν γίνονται!

Σοβαρά κι αστεία

222

Καλά τα είπε ο Μητσοτάκης. Είναι εκείνα που πρέπει να γίνουν για να πάρει μπροστά η οικονομία. Α) Αλλαγή κλίματος, βασικός παράγων για να επέλθει σταθερότητα, εμπιστοσύνη, ασφάλεια κ.λπ. Β) Σημαντική μείωση των φορολογικών συντελεστών, του ΕΝ.Φ.Ι.Α., των ασφαλιστικών εισφορών, την αξιολόγηση στο δημόσιο τομέα, την μείωση της γραφειοκρατίας κ.λπ. Τώρα, τη σήμερον ημέρα όπου η τεχνολογία καλπάζει, είναι θλιβερό να ασχολούμαστε ακόμη με τα παλιά κατεστημένα μέσα. Με τις παλιές, κακές, βλακώδεις πρακτικές.

Για να πάει η χώρα μπροστά, χρειάζονται έξυπνα καινούργια μέτρα, από καινούργιους, έξυπνους, δραστήριους, τολμηρούς και αποφασιστικούς ανθρώπους, με ευρεία πολιτική συναίνεση, που θα κάνουν μόνο ό,τι είναι σωστό για τη χώρα και όχι για τα δικά τους συμφέροντα, όπως γίνονται δυστυχώς μέχρι σήμερα που ήτανε η καταστροφείς της χώρας!

Ν’ αλλάξουνε λοιπόν, να εξηγχρονιστούνε, να γίνει όπως λέμε… ανακαίνιση στην οκοδομή, όλοι αυτοί οι θεσμοί, οι φορείς, οι οργανισμοί, οι υπηρεσίες κ.λπ. να κάνουνε κι αυτοί συναίνεση, να συντονίζονται μεταξύ τους, έτσι ώστε οι αποφάσεις να μην καθυστερούνε και οι πολίτες να εξυπηρετούνται ταχέως.

Διαρθρωτικές αλλαγές λοιπόν σε όλα. Είναι ντροπή μας σαν χώρα να αδειοδοτούνται οι επιχειρήσεις σε όλες τις ανταγωνίστριες χώρες αυθημερόν σχεδόν και εδώ να κάνουν δυο και τρία χρόνια, μέχρι που αποθαρρύνεται ο επενδυτής, εκνευρίζεται και φεύγει… βλαστημώντας! Κι εμείς σαν τους ηλίθιους τους κοιτάζουμε να φεύγουν, να πηγαίνουν στους… έξυπνους, στην Κύπρο, στη Βουλγαρία, Ρουμανία κ.α.

Ο λαός μας τα βλέπει αυτά και σκα και πλαντά και οργίζεται και στενοχωράται, μάταια!.. Δεν φτάνουνε ολ’ αυτά, έχομε επιπλέον τη μεγαλύτερη και την πιο άδικη φορολογία σε όλη την Ευρώπη! Και είμαστε και οι φτωχότεροι σε κρίση 9 χρόνια! Και ενώ η μόνη λύση για να βγούμε από την τυρανική και θανατηφόρα κρίση οι επενδύσεις, η κυβέρνηση εφαρμόζει το ακριβώς αντίθετο μοντέλο και το αποτέλεσμα είναι ολοφάνερο. Αντί να πηγαίνομε προς το φως, γυρίζομε πίσω προς το σκοτάδι! Νομίζουνε οι καημένοι ότι άμα πιάνουνε το 35% βαρύ-βαρύ, να τα ‘χουνε καλά με τους “θεσμούς” και να δίνουνε ένα επίδομα στους πεινασμένους με το περίσσεμα, οτι κυβερνάνε μια χαρά και κανείς δεν μπορεί να τους… κουνηθεί!

Γι’ αυτό χρειάζεται εδώ και τώρα αλλαγή, σύντομα εκλογές, μπας και μονιάσουνε, μπας και αλλάξει το κλίμα που το ‘χει φάει ο γάιδαρος. Να μπει ένα καινούργιο πάλι, σταφύλια και κρασί να ξανακάνει…

Έως τότε, γαϊδουρινή υπομονή, μα αμφιβάλλω, γιατί και ο… γάιδαρος ακόμη θα την έχανε κι αυτή!..

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει