Παραλήπτης… κατά τύχη «σκόνταψε» πάνω στα λεφτά του ΑΤΜ

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΣΕ ΑΤΜ ΤΩΝ ΚΑΜΙΝΙΩΝ
Άλλος έκανε ανάληψη και άλλος πήρε τα λεφτά!

2.493

Μέσα σε 8 λεπτά, όσο χρειάστηκε δηλαδή για να μπει στο τραπεζικό κατάστημα και να ρωτήσει τι πήγε στραβά με τη συναλλαγή στο Αυτόματο Μηχάνημα Ανάληψης απ’ έξω,  τα λεφτά της έκαναν… φτερά.

Για την ακρίβεια, μπήκαν στην τσέπη διερχόμενου, ο οποίος έτυχε να περάσει μπροστά από το ΑΤΜ τη στιγμή που έβγαζε τα χρήματα, τα οποία νωρίτερα είχε επιχειρήσει ανεπιτυχώς να σηκώσει με την κάρτα της μία γυναίκα  από την περιοχή των Καμινίων.

Το αποτέλεσμα ήταν ένα ποσό της τάξης  των 1.900 ευρώ να καταλήξουν σε λάθος τσέπη από ένα στιγμιαίο μπλοκάρισμα. Ο άγνωστος άνδρας καταγράφεται σε βίντεο του κλειστού κυκλώματος να περπατάει ανυποψίαστος στο πεζοδρόμιο, να κινείται επί της λεωφόρου 62 Μαρτύρων προς Ηράκλειο και ξαφνικά μπροστά από το ΑΤΜ να κοντοστέκεται, να παίρνει τα χρήματα και να συνεχίζει κανονικά την πορεία του. Ίσως πίστεψε ότι τού χαμογέλασε η τύχη, ίσως πάλι και να θεώρησε ότι τα ΑΤΜ ενίοτε… γεννοβολούν χαρτονομίσματα, τα οποία χαρίζονται σε όποιον προλάβει.

Το περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το πρωί της 24ης Αυγούστου. Η γυναίκα, συνδικαιούχος του λογαριασμού, μετέβη στο υποκατάστημα  στην 62 Μαρτύρων, για να κάνει ανάληψη από το ΑΤΜ ποσού 1.900 ευρώ. Έκανε τη διαδικασία, όμως χρήματα το μηχάνημα δεν έβγαλε. Έτσι αποφάσισε να μπει στην τράπεζα για να ρωτήσει τι είχε συμβεί. Στο μπες-βγες χρειάστηκαν περίπου 8 λεπτά. Εξήλθε στις 8.38, έριξε και πάλι μία ματιά στο ΑΤΜ, όμως χρήματα δεν είδε.

Στις 3 Σεπτεμβρίου συγγενικό  πρόσωπο της γυναίκας μετέβη στην τράπεζα προκειμένου να ζητήσει ενημέρωση για την αποτυχημένη, όπως νόμιζαν, ανάληψη. Εκεί όμως ξεκαθαρίστηκε ότι η συναλλαγή είχε συντελεστεί και τα χρήματα είχαν ληφθεί. Από ποιον όμως;

Αδιάψευστος μάρτυρας το βίντεο από την κάμερα ασφαλείας. Προέκυψε ότι στα ελάχιστα λεπτά που η γυναίκα μπήκε στο κατάστημα για να ρωτήσει σχετικά με τη συναλλαγή της, το ΑΤΜ έβγαλε τα χρήματα, τα οποία κατέληξαν στα χέρια του άγνωστου άνδρα. Στο βίντεο καταγράφονται καρέ-καρέ οι κινήσεις του. Σχεδόν κοντοστάθηκε, προφανώς έκπληκτος στη θέα των χρημάτων, ενέδωσε στον πειρασμό, τα πήρε και έφυγε.

Έκκληση για επιστροφή των χρημάτων με το αζημίωτο

Η οικογένεια της γυναίκας έχει κάνει σχετική καταγγελία για κλοπή στην Ασφάλεια Ηρακλείου δεδομένου ότι υπάρχει στη διάθεση της υπηρεσίας το βίντεο στο οποίο καταγράφονται τα χαρακτηριστικά και οι κινήσεις του άγνωστου άνδρα.

Ζητούμενο είναι να τους επιστραφούν τα χρήματα. Ενδεχομένως ο άνθρωπος που τα πήρε να είναι κάποιος από την περιοχή των Καμινίων. Όπως λένε, μπορεί να επιστρέψει το ποσό στο τραπεζικό κατάστημα στο οποίο έγινε η συναλλαγή και θα του αποδοθούν τα προβλεπόμενα εύρετρα.

Ε.Κ.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει