Τι είπαν πίσω από τις κλειστές πόρτες με Aρναουτάκη

210

Δεν ανακοίνωσε, όπως είχε κάνει πέρυσι από το Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο Κρήτης, τη  στήριξή του στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας.  Με δεδομένο πως ο χαρακτήρας της επίσκεψης Τσίπρα στην Κρήτη ήταν καθαρά προεκλογικός, όλοι περίμεναν πως για μία ακόμα φορά ο πρωθυπουργός θα ανακοίνωνε και επίσημα πως για την Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει την υποψηφιότητα Αρναουτάκη.

Με αυτό τον τρόπο, από τη μία πλευρά θα ενίσχυε το κεντροαριστερό προφίλ, που θέλει να περάσει συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την ίδια στιγμή θα επιτύγχανε το επιδιωκόμενο «άνοιγμα» προς πρόσωπα τα οποία είναι ευρύτερα αγαπητά κι έχουν να επιδείξουν πολιτικό έργο σε πολλαπλά επίπεδα.  Παρόλ’ αυτά, ο πρωθυπουργός δεν θέλησε να μπει σε αυτό το «παιχνίδι», ενδεχομένως διότι θεώρησε τον συγκεκριμένο χρόνο πολύ πρώιμο για ανακοινώσεις.

Την ίδια στιγμή, ίσως φίλτραρε το γεγονός πως έχει δεχτεί ήδη σκληρή κριτική μετά τον ανασχηματισμό, για το ότι επέλεξε να στηρίξει και να υπουργοποιήσει πολλά στελέχη από το «παλιό ΠΑΣΟΚ», οπότε μια νέα ανοιχτή στήριξη σε πρόσωπο που προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, ίσως δημιουργούσε νέες αναταράξεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε απλά διπλωματικά να παρατηρήσει πως υπάρχει ακόμα χρόνος για ανακοινώσεις, παραπέμποντας για περισσότερα  στον γραμματέα του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος όμως επίσης δεν προχώρησε σε κάποια επίσημη τοποθέτηση. Με αυτό τον τρόπο, ο πρωθυπουργός δεν έκλεισε καμία πόρτα, αλλά δεν επανέλαβε την περυσινή του στάση, να στηρίξει ανοιχτά Αρναουτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π» ωστόσο, αυτό που δεν έγινε μπροστά από τις κάμερες, πραγματοποιήθηκε ώς έναν βαθμό πίσω από αυτές. Διότι κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον περιφερειάρχη υπήρξε, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν κάποια πράγματα προς μια θετική κατεύθυνση σύμπλευσης, τα οποία όμως δεν «κλείδωσαν».

Ενδεχομένως, η συγκεκριμένη ανακοίνωση να γίνει τον Οκτώβριο, όπου ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί εκ νέου την Κρήτη και το Ηράκλειο, αυτή τη φορά για τον αγωγό που θα συνδέει την Ελλάδα μέσω Κρήτης με την Αίγυπτο. Πιθανόν ο πρωθυπουργός να θεωρεί τον συγκεκριμένο χρόνο καλύτερο για ανακοινώσεις, οπότε να μετέθεσε τις δηλώσεις στήριξης για αργότερα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει