ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: Εν κρυπτώ στα Χανιά η επίσκεψη Τσίπρα

229

Σκληρή κριτική προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ασκεί, με αφορμή την επίσκεψή του στην Κρήτη, ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης.  «Ένα χρόνο μετά το αναπτυξιακό συνέδριο στην Κρήτη, τίποτα από τα όσα είχε υποσχεθεί η Κυβέρνηση δεν έχει υλοποιηθεί» τονίζει ο κ. Αυγενάκης και προσθέτει:

«Σήμερα, ένα χρόνο μετά το συνέδριο, ο κ. Τσίπρας επισκέπτεται εν κρυπτώ τα Χανιά, με μόνο ακροατήριο την πολυπληθή φρουρά του να τον φυγαδεύει σε συσκέψεις κεκλεισμένων των θυρών. Όμως, κανένα μεγάλο έργο δεν έχει προχωρήσει στην Κρήτη».

Ο γραμματέας υποστηρίζει ειδικότερα για τον ΒΟΑΚ, ότι για τρία χρόνια η κυβέρνηση απλά ανακοινώνει διαφορετικές διαδικασίες για διαφορετικά τμήματα του άξονα, χωρίς καμία εξέλιξη και χωρίς μελέτες.

Για τον δρόμο Ηράκλειο – Μεσσαρά υποστηρίζει ότι, αφού επί δύο χρόνια σκέφτονταν την υλοποίησή του, τώρα τρέχει για να προλάβει προκειμένου να γλυτώσει η χώρα πρόστιμο 71 εκατομμυρίων ευρώ.

Για το αεροδρομίο Καστελίου τονίζει πως από το 2014 ήταν έτοιμη η διακήρυξη του διαγωνισμού, αλλά ακόμα εν έτει 2018 παραμένουν σε εκκρεμότητα σημαντικά ζητήματα.

Για τους κόμβους της Αγίας Πελαγίας τονίζει πως πρόκειται για ένα έργο που δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν τις αρχές του 2020 με τεράστιες καθυστερήσεις.

Για το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» αναφέρει τέλος πως η κυβέρνηση διαφήμιζε ως έργο της ένα έργο που χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά από ιδιωτική πρωτοβουλία.

«Τριάμισι χρόνια κοροϊδίας κι εμπαιγμού για τους πολίτες και τους επισκέπτες της Κρήτης. Τριάμισι χαμένα έργα με κανένα χρόνια για την Κρήτη» τονίζει ο κ. Αυγενάκης καταληκτικά.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει