ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

653

Τι συμβαίνει με τις δημοσκοπήσεις;

Τι ακούμε τώρα; Πως υπάρχουν κρυφές δημοσκοπήσεις που δείχνουν διαφορετικά πράγματα από τις φανερές! Και πού το παράξενο! Υπάρχουν δημοσκοπήσεις για εταιρείες, πρεσβείες, κόμματα που δεν βγαίνουν προς τα έξω. Και… δεν λένε άλλα.

Απλώς «διαβάζονται» διαφορετικά από τους δημοσκόπους και δίνουν τα νούμερα που θέλει ο πελάτης! Από χθες διάφορες πληροφορίες θέλουν ορισμένες έρευνες να δείχνουν πως η «ψαλίδα» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ κλείνει, ενώ όλα δείχνουν πως για την 3η θέση παλεύουν τρία κόμματα.

Συγκεκριμένα  η ψαλίδα μεταξύ των δυο πρώτων κομμάτων μοιάζει να διαμορφώνεται σε μονοψήφιο νούμερο. Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει άνοδο της συσπείρωσής του και η ΝΔ με τη σειρά της φαίνεται πως εξακολουθεί να κινείται σε υψηλά ποσοστά συσπείρωσης, τα οποία καταγράφονται συνήθως πιο κοντά στις εκλογές.

Η πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ σε Μακεδονία και Αττική είναι σημαντική, όχι ωστόσο τόση όσοι κάποιοι ίσως υπολόγιζαν. Και το πιο σημαντικό, όπως σας έχω ενημερώσει από μέρες τώρα υπάρχει μια… διαφορετική τάση. Η Κρήτη και όλοι… οι άλλοι! Στην Κρήτη ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να έχει μεγάλη δύναμη.

 

Η τάση και οι διαρροές!

Κι ενώ ετοιμάζεται να βγει δημοσκόπηση ειδικά για την Κρήτη, λένε οι πληροφορίες, το περισσότερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν δύο στοιχεία για τις διαρροές ψηφοφόρων σε αυτές τις δημοσκοπήσεις. Η μια αφορά στη διαρροή ψηφοφόρων απευθείας από τον ΣΥΡΙΖΑ προς τη ΝΔ, η οποία αν και μειώνεται συνεχίζει να υπάρχει, ενώ η δεύτερη αφορά στη διαρροή ψηφοφόρων προς τα αριστερά.

Σε αυτό το σημείο επισημαίνεται ότι ίσως αυτή η διαρροή ευνοεί περισσότερο το ΚΚΕ το οποίο μαζί με ΠΑΣΟΚ και Χρυσή Αυγή διεκδικεί την τρίτη θέση μετά από αρκετά χρόνια. Και τα τρία κόμματα βρίσκονται, όπως δείχνουν τα στοιχεία, σε ποσοστό από 6% ως 8%, γεγονός που κάνει την τρίτη θέση εφικτή για όλους.

Ένωση Κεντρώων και Ανεξάρτητοι Έλληνες, αν και βρίσκονται πάντα κοντά στο όριο να μείνουν εκτός, φαίνεται ότι έχουν μια σταθερή βάση διεκδίκησης της εισόδου τους στη Βουλή.

 

Apodixi please!

Apodixi please!

Κι όμως, από το Υπουργείο και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων λένε ότι η καμπάνια τους στο δίκτυο έχει πιάσει τόπο!

Το “Apodixi please” είναι το σλόγκαν που προτρέπει τους ξένους να μην επαναπαύονται με τα όσα συμβαίνουν στη χώρα τους, αλλά να ζητούν… απόδειξη! Και να πληρώνουν φυσικά με κάρτα παντού

! Έχει πιάσει τόπο αυτή η διαφήμιση, οι ξένοι το μαθαίνουν!

Και να σας πω από… προσωπική εμπειρία, βλέπω να κόβουν αποδείξεις και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Κρήτης!

 

Δήμαρχος Δήμου Φαιστού

Γιατί, κύριε δήμαρχε;

Εύλογη η απορία αναγνώστη μας: Ενώ έχει εξασφαλιστεί η πίστωση του Υπουργείου Εσωτερικών προς τον Δήμο Φαιστού, ποσού 30.000 ευρώ, ο δήμαρχος Φαιστού γιατί αρνείται να αγοράσει τον απαιτούμενο εξοπλισμό (υπέρηχο) στη συγκεκριμένη περίπτωση για το Κέντρο Υγείας Μοιρών, όπως είχε συμφωνηθεί;

«Καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή τον δήμαρχο να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα, εφόσον έχει λάβει την επιχορήγηση από το Υπουργείο Εσωτερικών, καθώς δεν υπάρχει κανένα άλλο νομικό εμπόδιο στη διαδικασία.

Η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μοιρών θα πρέπει να στηριχθεί έμπρακτα από όλους όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά για τους κατοίκους της Μεσσαράς και των γύρω περιοχών, που έχουν ανάγκη από τη σωστή λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μοιρών.

Ο δήμαρχος αναρωτήθηκε ποιος θα χειρίζεται το συγκεκριμένο μηχάνημα. Η επιτροπή απαντά ότι δυο φορές τουλάχιστον την εβδομάδα η καρδιολόγος, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που  είχε μαζί της, πηγαίνει στο Πολυδύναμο Ιατρείο και κάνει υπέρηχους καρδιάς.

Επίσης από την 7η ΥΠΕ  υποσχέθηκαν μόλις έρθει υπέρηχος στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, θα φροντίσουν για τη σωστή λειτουργία του» αναφέρει.

 

 

Μια περίεργη κλοπή

Δεν μπορώ να καταλάβω τι παίζει. Πριν λίγες ημέρες ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και στέλεχος της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος, ανακοίνωσε μέσω facebook ότι μέσα σε 8 μήνες έπεσε θύμα κλοπής για δεύτερη φορά, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι και τις δυο φορές δεν αφαιρέθηκε τίποτα.

Αλλά δεν ήταν μόνο πρόσφατα. Την περίοδο των Χριστουγέννων, και ενώ η οικογένεια έλειπε στο εξωτερικό, έγινε διάρρηξη στο σπίτι τους στο Ψυχικό και πάλι, όπως λέει ο ίδιος, οι επίδοξοι ληστές δεν αφαίρεσαν τίποτα: «Η πρώτη φορά που εισέβαλαν σε ιδιωτικό μου χώρο ήταν στο σπίτι μου.  Την προ-παραμονή  στο Ψυχικό, όπου και μένω, εισέβαλαν άγνωστοι, όπου και πάλι όμως  δεν αφαίρεσαν τίποτα. Και τότε ειδοποιήσαμε τις Αρχές και έχω υποβάλει μηνύσεις κατά αγνώστων. Ήμουν τυχερός γιατί και στις δυο περιπτώσεις δεν ήμουν στο σημείο» είπε.

 

@patris
Και βγαίνει ο Αλέξης και λέει: “Τον ΕΝΦΙΑ ήθελα να καταργήσω, όχι τα Λατινικά”.
Mea culpa!

Via montecristos

 

Πάει και το ΔΗΠΕΘΕΚ

Καυστικό το σχόλιο του συναδέλφου στα Χανιώτικα Νέα για το ΔΗΠΕΘΕΚ, που πνέει τα λοίσθια. Και είναι κρίμα που δήμαρχοι, περιφερειάρχης και άλλοι δεν ενδιαφέρονται!

«Είναι μια χαμένη υπόθεση το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ.; Θαρρώ πως όχι, αφού το θέατρο διατηρεί (ακόμη και πληγωμένο) την κοσμοπολίτική του αύρα.

Γιατί νοιαζόμαστε όλοι για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ.; Πιότερο για τη μαγεία, να ξεκινήσεις από το σπίτι για να πας να δεις μια παράσταση.

Ο “μαινόμενος Βασιλιάς Ληρ” στον Χερσότοπο, όμως, τούτο το καλοκαίρι άλλαξε τα δεδομένα. Ετρώθη η αξιοπιστία του θεάτρου, θεμέλιο διείσδυσης στην τοπική κοινωνία. Λίγο με νοιάζει -αφού έχασε τον κοινωνισμό της- αν οι φετινές “Θεσμοφοριάζουσες” στην “περίλυπη” Τάφρο, ήταν μια καλή ή μια κακή παράσταση;

Με νοιάζουν όσα προηγήθησαν και όσαν ακολούθησαν…

Το 2011 όταν έγραφε ο κ. Γεωργουσόπουλος κριτικά σημειώματα για τον “Υπηρέτη δύο αφεντάδων” δεν συνέβαιναν αυτά.

Ρωτώ, πώς θα πείσει το θέατρο εφεξής;

Οποία θλίψις στους θεατρόφιλους. Και τώρα σιωπή. Ο “πορσελάνινος” κουρνιαχτός έκατσε. Τι γίνεται από δω και κάτω με την αξιοπιστία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ.; Διότι είναι θεσμός. Και ως θεσμός ανδρώνεται από τις αποφάσεις τους».

 

το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε την ανανέωση της θητείας του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη».

Τέταρτο χρόνο  αρχηγός!

Να και κάτι καλό, όπως σας είχα προϊδεάσει. Την ανανέωση της θητείας του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ρεθυμνιώτη ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ, που συνεδρίασε χθες υπό τον πρωθυπουργό.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, «συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, σήμερα (σ.σ. χθες) το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και ‘Αμυνας.

Στη συνεδρίαση το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε την ανανέωση της θητείας του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη».

Θυμίζω ότι για τον Κρητικό αξιωματικό είχαν ακουστεί φήμες ότι θα φύγει με τη λήξη της θητείας του, αλλά από τη στιγμή που μετά την περιπέτεια της υγείας του επέστρεψε, φάνηκε ότι θα παραμείνει για τέταρτο χρόνο! Όπερ και εγένετο.

 

 

Επίσκεψη Τσίπρα στα Χανιά

Κατέβα στα Χανιά, Αλέξη!

Κάποιος είπε στον πρωθυπουργό: κατέβα στα Χανιά, γιατί αλωνίζουν οι Μητσοτάκηδες!

Και το αποφάσισε, όπως σας ενημέρωσα από χθες. Ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι το πρωί στα Χανιά, συνοδευόμενος από τους Χανιώτες υπουργούς Γιώργο Σταθάκη και Παύλο Πολάκη.

Σε μια προσπάθεια να τους ενισχύσει κιόλας… φαντάζομαι, γιατί η τετραεδρική ζορίζει!

Η άφιξή του αναμένεται στο αεροδρόμιο Χανίων στις 9 το πρωί και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Αντιπεριφέρεια Χανίων όπου θα έχει επαφές με τον κ. Αρναουτάκη- ενδιαφέρουσα από κάθε άποψη η συνάντηση αυτή!, με τον κ. Βουλγαράκη και τους δημάρχους του νομού.

Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τις δύο ΤΟΜΥ που λειτουργούν στον χώρο του παλιού νοσοκομείου, ενώ θα βρεθεί και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων. Θα

κλείσει με την επίσκεψή του στην Κάντανο πριν φύγει για την Αθήνα.

 
ο Γιώργος Παπανδρέου στη Σκιάθο για τις διακοπές του είχε ένα νέο, μικρό ατύχημα με το αγαπημένο του κανό

Δεν… μασάει ο Γιώργος!

Ε, το έχει με τα ατυχήματα ο Γιώργος Παπανδρέου! Θυμάστε το ποδήλατο, τώρα ήταν το κανό! Πριν από λίγες ημέρες και ενώ βρισκόταν στη Σκιάθο για τις διακοπές του είχε ένα νέο, μικρό ατύχημα. Η περιπέτεια του κ. Παπανδρέου ξεκίνησε όταν βρέθηκε στην παραλία Τρούλος της Σκιάθου.

Είχε μόλις ολοκληρώσει τη συνέντευξή του στο CNN για την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια και πήρε το αγαπημένο του κανό για να προπονηθεί. Συνεπαρμένος από τη νηνεμία της θάλασσας, ξεκίνησε να κωπηλατεί ανάμεσα στους λουόμενους, πολλοί από τους οποίους τον χάζευαν όπως ανοιγόταν στα βαθιά.

ο Γιώργος Παπανδρέου στη Σκιάθο για τις διακοπές του είχε ένα νέο, μικρό ατύχημα με το αγαπημένο του κανό

Κάποια στιγμή και ενώ κατευθυνόταν προς το Τρουλονήσι, το κανό με τον κωπηλάτη του βρέθηκαν στα βράχια. Το κανό αναποδογύρισε και ο Ελληνας πολιτικός βρέθηκε στη θάλασσα. Ο κ. Παπανδρέου κατάφερε να ξαναμπεί στο κανό και να συνεχίσει την προπόνησή του, η οποία, σύμφωνα με ανθρώπους που βρέθηκαν στην παραλία και τον παρακολουθούσαν, κράτησε τουλάχιστον μιάμιση ώρα.

Ενα ατύχημα που ευτυχώς δεν είχε τα αποτελέσματα του Απριλίου του 2008, όταν υπέστη κάταγμα στο δάχτυλο και στον όγδοο θωρακικό σπόνδυλο στο ύψος της πλάτης, στην προσπάθειά του να φτιάξει εν κινήσει την αλυσίδα του ποδηλάτου του.

 

Ανοιχτό

Το καταθέτω με όσα βλέπω και με όσα ακούω. Το ζήτημα των πρόωρων εκλογών για Οκτώβριο-Νοέμβριο του 2018 παραμένει ανοιχτό. Για να μην πείτε ότι δεν σας το είπα!

 

Το σχέδιο

Άνθρωπός μου βρέθηκε σε ομήγυρη- ή ακριβέστερα δείπνο- που έγινε ανατολικά του Ηρακλείου. Εντάξει, βίλα δεν το λες, αλλά ομορφόσπιτο είναι. Η είδηση είναι στην παρέα, που υπήρξε ανάμεικτη: πολιτικο-παραγοντικό-δημοσιογραφική. Κι εκεί που ανέμενες ότι θα συζητηθούν… λάιτ θέματα, όπως ψάρεμα, στρατιωτικές ιστορίες και… ποδόσφαιρο, η συντροφιά μπήκε αμέσως στο ζουμί. Και θεώρησε ότι είναι καλύτερα από τώρα να γίνουν κινήσεις για την επιλογή υποψηφιότητας που θα αλλάξει τα δεδομένα! Μήπως βιάζονται οι κύριοι αυτοί; Μήπως νομίζουν ότι θα περάσει το… συνωμοτικό τους σχέδιο;

 

Επιμελητήριο

Ακόμη δεν έχουν καταλάβει όσοι το είδαν τι είναι αυτός… ο στρατηγικός σχεδιασμός του Επιμελητηρίου. Εμοιαζε με… συμβιβασμό δυνάμεων και παραγόντων που έπρεπε να δώσουν μια συνέντευξη Τύπου. Ώστε να δείξουμε ότι κάτι κάνουμε…

 

Υποκρισία

Αρνούμαι πραγματικά να…συμμεριστώ τα κολπάκια Ζαχαράκη-Βαξεβάνη και ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Μηνύσεις… λες και θίχτηκαν, αυτόφωρα και διάφορα ωραία για να μας πείσουν ότι μεταξύ άλλων κάνουν και πολιτική.

 

Προετοιμασία

Στην Αθήνα βρέθηκε χθες ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης κ. Γιώργος Τερζάκης, ο οποίος είχε συνάντηση με συμβούλους και τον γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας.

Όπως είπε στην «Π», οι επαφές είχαν ως στόχο την καλύτερη προετοιμασία για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, με όσο το δυνατό λιγότερα κενά και προβλήματα.

Όσο αφορά τα δυσπρόσιτα σχολεία, ο κ. Τερζάκης είπε ότι το θέμα θα εξεταστεί σε πανελλαδικό επίπεδο, αλλά παραμένει άγνωστο αν τελικά θα υπάρξουν αλλαγές.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει