Στο αυριανό Συμβούλιο η τροποποίηση της μελέτης Δικαιοσύνης – Ίδης και Καλοκαιρινού

266

Για μία ακόμα φορά έρχεται στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηρακλείου το θέμα τροποποίησης της μελέτης για της οδούς Δικαιοσύνης, Ίδης και Καλοκαιρινού, που έχει προκαλέσει πλήθος εντάσεων στο Σώμα αφού την προηγούμενη φορά δεν είχε περάσει από το Σώμα.  Η δημοτική αρχή υποστηρίζει πως οι τροποποιήσεις είναι απαραίτητες για τη διατήρηση του πρασίνου και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να θέτουν ζητήματα σκοπιμοτήτων.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο, που αρχίζει στις 6:00 το απόγευμα αύριο εξετάζεται επίσης το ζήτημα αναμόρφωσης του προϋπολογισμού τεχνικού προγράμματος του Δήμου, αναφορικά με την προμήθεια νέων υλικών και εξοπλισμού για δημοτικές παιδικές χαρές, οι οποίες πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές για την πιστοποίησή τους.  Μεταξύ άλλων επίσης τα θέματα που εξετάζονται στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι:

Διακανονισμός οφειλών δημοτών. Αποδοχή  της δωρεάν παραχώρησης χρήσης έκτασης ιδιοκτησίας Υπουργείου Υγείας (7η ΥΠΕ).

Εισήγηση περί μη πρόθεσης  του Δήμου Ηρακλείου να προβεί άμεσα στην εφαρμογή του ισχύοντος σχεδίου πόλης και στη ρυμοτόμηση οικοπέδου επί της οδού Τσουδερών αρ. 6 στο οικοδομικό τετράγωνο (Ο.Τ.) 259 στην εντός τειχών περιοχή του Ηρακλείου (Παλιά Πόλη Ηρακλείου ) για την χορήγηση έγκρισης εργασιών επισκευής και συντήρησης υφιστάμενου κτηρίου (απόφαση 37/2018  Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).

Εισήγηση για επανεξέταση πρότασης τροποποίησης στο Ο.Τ. Γ1830 της πολεοδομικής ενότητας «Άγιος Ιωάννης – Μεσαμπελιές – Φορτέτσα» εντός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης Ηρακλείου.

Τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικών Κοιμητηρίων.  Παραχώρηση ακινήτου, το οποίο βρίσκεται επί της Λεωφόρου Ικάρου, ιδιοκτησίας Δήμου Ηρακλείου, στην εταιρεία ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. με σκοπό την ανάπτυξη της Δομής Λειτουργίας του Δημοσκοπίου.

Ανάκληση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηρακλείου, περί μεταφοράς στην ΔΗΚΕΗ, της διαχείρισης και λειτουργίας των δημοτικών χορωδιών.

Έγκριση απομάκρυνσης δέντρων.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει