Σήμερα στους Κασσάνους η διάσημη Γιορτή Κρεμμυδιού

411

Στις 9:30 το βράδυ σήμερα πραγματοποιείται η 3η Γιορτή Κρεμμυδιού, η οποία πλέον αποτελεί θεσμό για την ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου.  Η γιορτή πραγματοποιείται στο πολύ γνωστό για την ποιότητα των κρεμμυδιών του χωριό Κασσάνοι, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κασσάνων «ο Αφέντης Χριστός», με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και την αιγίδα του Δήμου Μινώα Πεδιάδος. Η γιορτή πραγματοποιείται σε κατάλληλα διαμορφωμένο και προστατευμένο από τις καιρικές συνθήκες με ανεμοθωράκια χώρο, στο προαύλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Υπενθυμίζεται ότι οι Κασσάνοι βρίσκονται μερικά μόλις λεπτά από το Αρκαλοχώρι, ενώ η 3η Γιορτή Κρεμμυδιού υποστηρίζεται από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης, με τα μέλη της να παρασκευάζουν πλούσια εδέσματα και να μαγειρεύουν με πρώτη ύλη τα διάσημα σε παγκόσμιο επίπεδο κρεμμύδια Κασσάνων, τα οποία και προσφέρουν δωρεάν οι ντόπιοι παραγωγοί του χωριού.

Οι νοικοκυρές του χωριού επίσης, δημιουργούν από το πρωί παραδοσιακά κεράσματα και γλυκίσματα για όλους τους παρευρισκόμενους ως καλωσόρισμα.

Πέρα από τις δημιουργίες της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης και των όσων απλόχερα θα προσφέρουν οι νοικοκυρές του χωριού, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αφέντης Χριστός» προσφέρει επίσης σε όλους τους παραβρισκόμενους συσκευασίες με κρεμμύδια ως ένδειξη ανταπόδοσης κι αγάπης.

Αναφέρεται επίσης ότι στην εκδήλωση περιλαμβάνεται πλούσιο και ποιοτικό μενού γευστικών πιάτων με την υπογραφή διακεκριμένων σεφ. Η βραδιά ολοκληρώνεται με ένα ξεχωριστό κρητικό γλέντι από τους Γιώργη Μανωλάκη, Γιώργη Γιανναδάκη, Γιώργη Σταυρακάκη και Γιάννη Παπατζανή.

Τηλ.για κρατήσεις: 6973-392002-   6942-053402.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει