Κάνουν διάσημο το κρητικό κρασί

Διάσημοι οινοχόοι εκτίμησαν το κρητικό κρασί

647

Στην Κρήτη βρέθηκαν επτά σημαντικοί οινοχόοι, προκειμένου να γνωρίσουν τις κρητικές ομορφιές, αλλά κυρίως το κρητικό κρασί.
Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης προσκάλεσε ομάδα από επτά σομελιέ του Private Wine Club 67 Pall Mall και διοργάνωσε ταξίδι γνωριμίας με το κρητικό κρασί.

Το ταξίδι γνωριμίας στην Κρήτη σχεδιάστηκε με σκοπό οι καλεσμένοι να γνωρίσουν το κρητικό κρασί, με έμφαση στις γηγενείς ποικιλίες. Οι σομελιέ περιηγήθηκαν στον κρητικό αμπελώνα, περπάτησαν σε ζώνες Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης, όπως οι Δαφνές και τα Πεζά, γνώρισαν τους οινοποιούς της Κρήτης και απόλαυσαν την κρητική γαστρονομία.

Τις ομορφιές της Κρήτης και του κρητικού αμπελώνα γνώρισαν επτά διεθνώς αναγνωρισμένοι σομελιέ.
Τις ομορφιές της Κρήτης και του κρητικού αμπελώνα γνώρισαν επτά διεθνώς αναγνωρισμένοι σομελιέ.

Οι επισκέπτες συμμετείχαν σε θεματικές γευσιγνωσίες για τις κρητικές ποικιλίες Βιδιανό, Κοτσιφάλι, Λιάτικο και Ρωμέικο και δοκίμασαν κρασιά από όλη την Κρήτη σε ομαδικές γευσιγνωσίες που έγιναν σε Χανιά και Ηράκλειο.  Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ιστορία του κρητικού κρασιού, καθώς η αποστολή επισκέφθηκε την Κνωσό και το Βαθύπετρο, αλλά και αρχαία πατητήρια στον Πρινιά Ηρακλείου, με την καθοδήγηση του γεωλόγου – συγγραφέα Στέλιου Μανιωλούδη.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσης κρητικά καπνιστά προϊόντα και τυριά των μελών του Δικτύου Κρητικού Τυριού, τα οποία και συνδυάστηκαν με κρητικά κρασιά. Οι επισκέπτες έμειναν εντυπωσιασμένοι από την επίσκεψή τους στην Κρήτη και την κρητική φιλοξενία, με αποτέλεσμα τον σχεδιασμό παρουσίασης του κρητικού αμπελώνα στα μέλη του Wine Club 67 Pall Mall στο άμεσο μέλλον.

Εντυπωσιασμένοι από την επίσκσεψη τους οι σομελιέ.
Εντυπωσιασμένοι από την επίσκσεψη τους οι σομελιέ.

Αναφέρεται ότι το 67 Pall Mall είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη ιδιωτική λέσχη που λειτουργεί στο Λονδίνο. Έχει μια ομάδα από 17 οινοχόους από όλο τον κόσμο. Η λίστα του περιλαμβάνει 4.000 ετικέτες κρασιού και 750 επιλογές σε ποτήρι από 37 οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου. Τα μέλη του είναι κυρίως άνθρωποι από τον χώρο του κρασιού.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης των sommeliers, στο νησί βρισκόταν το τηλεοπτικό κανάλι ARTE TV, το οποίο, στο πλαίσιο αφιερώματος στο κρητικό κρασί, κάλυψε μέρος της αποστολής παίρνοντας συνεντεύξεις από τους Κρήτες οινοποιούς και από τους καλεσμένους του Wines of Crete.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει