Σε θέση μάχης Σούπερ Λιγκ και Β’ Εθνική

ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 2 ΜΕ 12 ΟΜΑΔΕΣ

884

Σε θέσεις μάχης βρίσκονται οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ και  της Β’ Εθνικής ενόψει της σημερινής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής που θα αποφασίσει πόσοι θα πέφτουν από την μεγάλη κατηγορία και πόσοι θα ανεβαίνουν από την Β’ Εθνική. Οι ομάδες της Β’ Εθνικής χωρίς τη χειροπιαστή διασφάλιση οικονομικών πόρων (έστω από τα τηλεοπτικά της ΕΡΤ) έχουν αποφασίσει να μην ξεκινήσουν το πρωτάθλημα ενώ δεν συναινούν στο σχέδιο αναδιάρθρωσης!

Κοινώς, προχωρούν σε αναβολή της έναρξης της Β’ Εθνικής, η οποία είχε προγραμματιστεί αρχικά για τις 23 Σεπτεμβρίου και παράλληλα δεν βάζουν την υπογραφή τους πουθενά.

Η Β’ Εθνική  δεν δέχεται με τίποτα το να πέσουν τρεις από τη Σούπερ Λίγκα στο τέλος της σεζόν 2018-19 και την άνοδο από τη Β’ Εθνική μόνο του πρωταθλητή. Αντιθέτως, έχει ζητήσει τον προβιβασμό δύο ομάδων, που ταυτόχρονα σηματοδοτεί τον υποβιβασμό τεσσάρων από τη μεγάλη κατηγορία. Εξαιτίας της διχογνωμίας των δύο διοργανωτριών την απόφαση θα πάρει η ΕΠΟ σήμερα με επικρατέστερο σενάριο, να υπάρξει η λύση του μπαράζ για τη 2η θέση ανόδου από τη Β’ Εθνική με μοιραία εμπλοκή του 13ου της Σούπερ Λίγκας.

Από την άλλη αυτό το ενδεχόμενο βρίσκει εντελώς αντίθετη την Σούπερ Λιγκ και μάλιστα αρκετές ομάδες της κατηγορίας κατέθεσαν το τελευταίο 48ώρο επιστολές διαμαρτυρίας και προειδοποίησης. Στην Σούπερ Λίγκα είναι αποφασισμένοι αν δεν περάσει το δικό τους  να προτείνουν διακοπή του πρωταθλήματος, η σέντρα του οποίου ξεκινά αύριο με την 1η αγωνιστική!

Χθες πάντως  η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, που συνεδρίασε παρουσία του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA / UEFA κ. Πετρ Φούσεκ αποφάσισε να εισηγηθεί προς την Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο την έγκριση της προκήρυξης της Σούπερ Λιγκ δηλαδή να πέφτουν τρείς και να ανεβαίνει ένας από την Β’ Εθνική Αναλυτικά, αποφάσισε να προτείνει:

  • Να εγκριθεί η αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων και η δημιουργία της Σούπερ Λιγκ 2 από την αγωνιστική περίοδο 2019-20 με συμμετοχή 12 ομάδων.
  • Να εγκριθεί το συνοπτικό πρόγραμμα της νέας αγωνιστικής περιόδου.
  • Να εγκριθεί «κατ’ άρθρο» η προκήρυξη του πρωταθλήματος 2018-19 της  Σούπερ Λιγκ, προκειμένου να αρχίσει το πρωτάθλημα στις 25 Αυγούστου,
  • Τα λοιπά θέματα που αφορούν στην προκήρυξη της Β’ Εθνικής, καθώς και ζητήματα ανόδου-υποβιβασμού από και προς την Σούπερ Λιγκ 2, την Β’ Εθνική και τη Γ΄ Εθνική κατηγορία θα ρυθμιστούν έως την έναρξη των πρωταθλημάτων στις 23 Σεπτεμβρίου 2018.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει