“Ριγμένη” η Μεσσαρά με τα δυσπρόσιτα

289

«Ριγμένη» είναι η Μεσαρά από τις αλλαγές στα δυσπρόσιτα σχολεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη το Υπουργείο Παιδείας.

«Η νέα μοριοδότηση των σχολικών μονάδων στη Μεσαρά εξαφάνισε τα δυσπρόσιτα σχολεία», αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσαράς «Η Φαιστός».

Ο Σύλλογος είχε προτείνει να χαρακτηριστούν δυσπρόσιτα τα σχολεία σε Κρότο, Βορίζια, Αντισκάρι, Άγιο Κύριλλο, Καμάρες και Σκούρβουλα. «Επιμένουμε στην πρότασή μας και καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να αναθεωρήσει και να διορθώσει άμεσα τις λανθασμένες επιλογές του για τα δυσπρόσιτα σχολεία της Μεσσαράς», τονίζει.

Τα δυσπρόσιτα της Κρήτης

Στο εξής δυσπρόσιτα χαρακτηρίζονται τα εξής σχολεία στην Κρήτη:

Το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Άρβης, το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σκουρβούλων, το Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Ψαρής Φοράδας και το Νηπιαγωγείο στο Καστρί. Τέλος, το Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Αγίου Γεωργίου Λασιθίου, το Δημοτικό Αρμένοι Σητείας, το Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Ζάκρου και το Νηπιαγωγείου Ζήρου.

Επίσης, το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο Ανώπολης Χανίων, το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο Βούβα, το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο Χώρας Σφακίων, το Δημοτικό Γαύδου, το Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Ροδοβανίου, το Νηπιαγωγείο Πατσιάνου και το Νηπιαγωγείο Σκαλωτής. Όσο αφορά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δυσπρόσιτα χαρακτηρίζονται τα εξής: Το Γυμνάσιο και το Λύκειο Τζερμιάδων Λασιθίου, το Γυμνάσιο Χάνδρα Λασιθίου, καθώς και το Γυμνάσιο και το Λύκειο Χώρας Σφακίων.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει