Περιμένουν λύσεις οι αναπληρωτές

231

Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι στραμμένα τα βλέμματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που αναμένουν ανακοινώσεις από το στόμα του πρωθυπουργού αναφορικά με το νέο σύστημα διορισμών.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αναπληρωτών Δασκάλων, μετά από σειρά επαφών και σήμερα, με τις αρμόδιες διευθύνσεις στο Υπουργείο Παιδείας, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής

Γενική Αγωγή

Οι αναπληρωτές ζήτησαν κάλυψη στο 100% των απαιτούμενων κενών όλων των ειδικοτήτων στην Α’ φάση, «γιατί οτιδήποτε άλλο είναι απλά παράλογο κι απαράδεκτο και γιατί το πρώτο κουδούνι πρέπει να βρει τους μαθητές με τους δασκάλους τους κι όχι με την υπόσχεση πως σε μια βδομάδα θα έχουν δάσκαλο» τονίζει ο ΠΑΣΑΔ.

Ειδική Αγωγή

Το γραφείο της Ειδικής Αγωγής ενημέρωσε το σύλλογο πως οι πιστώσεις σε σχέση με πέρυσι δεν έχουν αλλάξει σημαντικά και ότι η σκέψη που υπάρχει μέχρι και σήμερα είναι ν’ ακολουθηθεί το περυσινό μοντέλο στις προσλήψεις. Τα ολοήμερα ειδικά σχολεία, σε αντίθεση με πέρυσι, θα λειτουργήσουν από την αρχή της χρονιάς καθώς οι απαραίτητες διαδικασίες έχουν γίνει.

Δηλώσεις προτίμησης, πίνακες κι  αναμοριοδότηση

Η εγκύκλιος για τη δήλωση περιοχών βρίσκεται στο στάδιο αναμονής έκδοσης ΦΕΚ και αναμένεται ως την ερχόμενη Δευτέρα, καθώς εκκρεμούν κάποιες λεπτομέρειες προς διευθέτηση από τον ΑΣΕΠ.

Το χρονικό διάστημα που θα δίνεται για το πέρας της διαδικασίας θα είναι πέντε ημέρες από τη δημοσίευσή της ενώ το ΦΕΚ αναμοριοδότησης των σχολείων έχει δημοσιευτεί και αναρτηθεί.

Οι πίνακες αναμένονται πλέον σε συνάρτηση με την εγκύκλιο.

Μόνιμοι διορισμοί

«Συνάδελφοι εκτός των θεμάτων της καθημερινότητας, τα οποία ελέγχουμε και πιέζουμε να υλοποιούνται όσο ευνοϊκότερα γίνεται για όλους μας, υπάρχει και το ζήτημα των μόνιμων διορισμών που πρέπει πλέον επίμονα, να κυριαρχεί στη σκέψη μας και στα αιτήματά μας.

Αυτές τις ημέρες γίνεται η προετοιμασία των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μία εξ αυτών θ’ αφορά τους μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση με αρχή το σχολικό έτος ’19-’20, με αλλαγή του υπάρχοντος νόμου και μέσω διαδικασίας ΑΣΕΠ (όχι γραπτού).

Είτε όμως αυτές γίνουν πραγματικότητα είτε όχι ένα είναι σίγουρο, πως πάμε σ’ ένα νεο σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών καθώς το υπάρχον παύει να ισχύει μετά το τέλος αυτής της σχολικής χρονιάς.

Σας καλούμε σε εγρήγορση γιατί οι μέρες από εδώ και πέρα θα είναι κρίσιμες καθώς η πραγματικότητα των πινάκων όπως τους έχουμε σήμερα, με βάση την προϋπηρεσία, αναμένεται να γίνει προσπάθεια ν’ αλλάξει για όλους κι όχι προς το ευνοϊκότερο.

Είμαστε εδώ, αναπληρωτές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, έτοιμοι ν’ αναλάβουμε δράση όποτε κριθεί αυτό αναγκαίο και με όποια μορφή αποφασιστεί» τονίζει ο ΠΑΣΑΔ.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει