Επιστολή με τίτλο «Όταν οι απόψεις των ανθρώπων συγκρούονται»

600

Κύριε διευθυντά,

συμφωνώ απόλυτα με τον συντάκτη της επιστολής με τίτλο «Όταν οι απόψεις των ανθρώπων συγκρούονται» που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ στις 24-07-2018, ότι η ψυχραιμία είναι θησαυρός, μόνο που η ψυχραιμία πρέπει να υπάρχει στην αρχική τοποθέτηση, διότι μετέπειτα η δράση δημιουργεί αντίδραση.

Επίσης στην ίδια επιστολή αναφέρεται ότι η δημοκρατία υπάρχει όταν κυβερνά η πλειοψηφία και η μειοψηφία ελέγχει. Και εδώ επίσης συμφωνώ, με τη διαφορά ότι στη γνήσια και ανόθευτη δημοκρατία η πλειοψηφία είναι του εκλογικού σώματος και όχι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Όταν λοιπόν τα πολιτικά κόμματα, κυρίως αυτά που διεκδικούν την κυβερνητική εξουσία, ψηφίζουν νόμους, οι οποίοι δημιουργούν κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες, που με πολύ μικρά εκλογικά ποσοστά του εκλογικού σώματος, όπως είναι για παράδειγμα το μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο πολιτικό κόμμα, το οποίο με ένα εκλογικό ποσοστό ακόμη και μικρότερο του 35%, μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση, ενώ το 65% του εκλογικού σώματος βρίσκεται στο περιθώριο, τότε είναι φανερό ότι η Δημοκρατία πάσχει.

Η καθυστέρηση της απάντησής μου οφείλεται στο γεγονός απουσίας μου.

Με τιμή

Ξηρουχάκης Ιωάννης

Συνταξιούχος ΕΛΤΑ

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει