επι… ΚΡΗΤΙΚΑ

244

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και καλό Σαββατοκύριακο. Τι επειδή έχει λίγο αέρα και λίγη συννεφιά παραπάνω; Είναι ικανά αυτά να μας χαλάσουν την αυγουστιάτικη διάθεση; Δεν νομίζω.

ΕΔΩ αύριο θα δούμε και τα «πεφταστέρια» και βγάζουμε γκρίνια; Είναι δυνατόν;

«ΠΑΤΕΙΣ με, πατώ σε» παντού. Στις παραλίες, στους δρόμους, σ΄ αεροπλάνα και βαπόρια. Η μεγαλύτερη έξοδος του χρόνου, αυτή του Δεκαπενταύγουστου, είναι σε πλήρη εξέλιξη.

ΟΠΟΥ και αν κοιτάξεις βλέπεις αδειούχους και εκδρομείς, που εγκαταλείπουν με κάθε μέσο τα αστικά κέντρα, για την -αθάνατη σε αυτές τις περιπτώσεις- ελληνική επαρχία.

ΑΛΕΞΗ, μάς πήρανε χαμπάρι και μας κρεμάσανε στα μανταλάκια, κατά τη γνωστή έκφραση. Η εφημερίδα Financial Times σε στολίζει κανονικά, γράφοντας ότι επί των ημερών σου διορίστηκαν στο Δημόσιο 30.000, χώρια οι στρατιές των συμβούλων των υπουργών σου.

ΝΑ ΔΕΙΣ, Αλέξη, που αυτοί το πάνε φιρί φιρί να σου μετατρέψουν το ηθικό πλεονέκτημα σε ηθικό μειονέκτημα! Και με το να τους καταγγείλει ο Πολάκης ως ανήθικούς δεν κερδίζουμε κάτι.

Ε, ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ! Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Εκεί που νομίζαμε ότι τα έχουμε δει όλα, εμφανίστηκαν και τα «τζιν τάνγκα»! Κάτι ανάμεσα σε προκλητικό εσώρουχο και μικροσκοπικό σορτσάκι.

ΛΕΤΕ να δικαιωθεί ο πατέρας μου που δοθείσης ευκαιρίας επαναλαμβάνει: «Η μόδα είναι κάτι που ξεκινά από το Παρίσι για να γελοιοποιήσει την ανθρωπότητα!»

ΒΡΕ ΤΙ τραβάνε και αυτά τα αρσενικά… Άνδρας από την Ονδούρα σκηνοθέτησε, λέει, το θάνατό του για να γλιτώσει από τη γυναίκα του, που συνεχώς δεν έκανε τίποτα άλλο από το να του ζητάει λεφτά!

ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΑΚΗ! Ο πρώην υπουργός και τρόφιμος του Κορυδαλλού (για την ιστορία με κάτι μίζες) δεν καταλαβαίνει τίποτα. Πήρε το Βικάκι του το βραδάκι Πέμπτης και κατηφόρισε στου «Καραϊσκάκη».

ΝΑ ΔΕΙ τον ευρωπαίο θρύλο και να ξεσκάσει. Έτσι όπως τον κόβω μέχρι και στη Λουκέρνη τον βλέπω για τη ρεβάνς. Και αυτό ουδεμία σχέση έχει με τις ελβετικές τράπεζες…

Ο… Επικρητικός

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει