Μια κωμωδία… western με φόντο την Κρήτη σήμερα στο κηποθέατρο “N. Καζαντζάκης”

281

Ένα κρητικό western γεμάτο γέλιο, πάθος για τη ζωή, τον έρωτα & την αγάπη για την Ελλάδα  έγραψε ο Θοδωρής Αθερίδης, το οποιο φέτος ταξιδεύει ανά την Ελλάδα.

Ένας από τους σταθμούς του έργου ”Άγρια Δύση” που έχει ως φόντο την Κρήτη είναι το Ηράκλειο όπου σήμερα στις 9.30 το βράδυ, θα παρουσιαστεί στο κηποθέατρο “Νίκος Καζαντζάκης”.

”Άγρια Δύση” του Θοδωρή Αθερίδη: Ένα κρητικό westernΟι παραστάσεις, που θα ξεπεράσουν τις 60 σε όλη τη χώρα, θα μεταφέρουν το κοινό στην πανέμορφη Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στα Λιβανιανά των Σφακίων για να απολαύσουν ένα ξεχωριστό γουέστερν, γεμάτο χιούμορ, έξυπνες ατάκες, γέλιο, πάθος για τη ζωή, τον έρωτα, την αγάπη και την Ελλάδα.

Η ιστορία αφορά μία δυναμική μάνα, (Μπέσυ Μάλφα), με τα δίδυμα παιδιά της (Πηνελόπη Πλάκα, Τάσος Κοντοράτος), έναν ανεκπλήρωτο καουμπόικο έρωτα (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης), ένα τρελό κυνήγι θησαυρού, ένα κρυμμένο διαμάντι που βγάζει στη φόρα άδηλα μυστικά, κι έχει ανατροπές, ίντριγκες, γέλιο και άπλετη τρυφερότητα.

Μια κωμωδία με πολύ πιστολίδι, κρητική λεβεντιά και ελληνική περηφάνια.

Όπως διευκρίνζει ο Θοδωρής Αθερίδης   το 2012 που αποφάσισε να γράψει ένα έργο για τη γενικότερη κατάσταση στη χώρα και τις παθογένειές της, σκέφτηκε την εκδοχή του γουέστερν και ως φυσική συνέπεια προέκυψε η Κρήτη, λόγω της ύπαρξης και της χρήσης των όπλων.

Συντελεστές

Συγγραφέας: Θοδωρής Αθερίδης. Σκηνοθεσία: Μπέσυ Μάλφα. Σκηνικά: Λια Ασβεστά. Μουσική: Γιώργος Χατζής Κοστούμια: Ελένη Μπλετσα. Φωτισμοί: Μιχάλης Κουβόπουλος.

Πρωταγωνιστούν: Γεράσιμος Σκιαδαρέσης,   Μπέσυ Μάλφα, Τάσος Κονταράτος και η Πηνελόπη Πλάκα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει