Τώρα κάνουν προσφορές για να καλύψουν τις προσδοκίες

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΤΗΤΕΣ 

862

Κόπασε ο θόρυβος των πανηγυρισμών για μια εξαιρετική τουριστική χρονιά, αφού τώρα που βρισκόμαστε στην “καρδιά” της σεζόν η εικόνα έχει αλλάξει. Πολλά ξενοδοχεία στην Κρήτη κάνουν προσφορές κατά μέσο όρο της τάξης του 20%-30% για να γεμίσουν άδεια δωμάτια τον Αύγουστο.

Μία τακτική που θα συνεχιστεί και τον Σεπτέμβριο.

Λιγότερο ικανοποιητικές από αυτές που αναμενόταν ήταν οι πληρότητες και τον Ιούλιο.  Ο ξενοδόχος Νίκος Χαλκιαδάκης είπε στην “Π”: “Τον Ιούλιο δεν είχαμε την κίνηση που περιμέναμε.

Αυτό το αποδίδουμε στο Μουντιάλ, την καλοκαιρία στη βόρεια Ευρώπη αλλά και το γεγονός ότι έχουν ανοίξει όλες οι τουριστικές αγορές κι έτσι ο ανταγωνισμός εντείνεται.

Ο Ζαχαρίας Χνάρης, η εταιρεία του οποίου διαχειρίζεται τη  λειτουργία ξενοδοχειακών μονάδων, μας είπε: “Η χρονιά δεν εξελίσσεται όπως πολλοί έλεγαν και φαντάζονταν. Υπάρχουν άδεια κρεβάτια ακόμη και τον Αύγουστο και γίνονται προσφορές και εκπτώσεις από το 60% όπως είπε των ξενοδόχων για να καλυφθούν κενά που υπάρχουν.

Σύμφωνα με τον κ. Χνάρη, ο μέσος όρος των εκπτώσεων από την αρχική τιμή είναι της τάξης του 20%-30%. “Αυτή τη στιγμή η Τουρκία είναι γεμάτη, δεν είμαστε μόνοι μας και ο ανταγωνισμός είναι σκληρός” τόνισε και πρόσθεσε ότι οι εκπτώσεις θα συνεχιστούν και τον Σεπτέμβριο.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει