Το “Ηράκλειο” ΟΑΑ μουτζούρωσε την 50χρονη ιστορία του!

ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΡΙΞΕ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΤΗΝ ΑΝΔΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

555

Μια από τις πιο μελανές σελίδες της 50χρονης μπασκετικής του ζωής αλλά και των 90 χρόνων του έγραψε χθες το “Ηράκλειο” ΟΑΑ.

Η διοίκηση του συλλόγου, μετά από κάποιες προσπάθειες που έκανε το προηγούμενο διάστημα αλλά δεν απέδωσαν καρπούς αποφάσισε να μην αγωνιστεί η ανδρική ομάδα στη Β’ Εθνική μπάσκετ, με την ΕΟΚ να ανακοινώνει ότι την θέση της καταλαμβάνει ο Κρόνος Αγ. Δημητρίου, που με τη σειρά του αντικαθίσταται στη Γ’ Εθνική από τον ΑΣ Περα.

Αρκετοί είναι αυτοί που στενοχωρήθηκαν για την απόφαση αυτή της διοίκησης, η οποία δεν ξεκαθαρίζει στην ανακοίνωση που εξέδωσε εαν τελικά αγωνιστεί στο τοπικό της ΕΚΑΣΚ.

Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι αυτό θα γίνει (θα δηλώσει συμμετοχή μέχρι 31/7 που λήγει η προθεσμία) εάν δεν προκύψει κάτι απρόοπτο.

Ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ κ. Μαρκάκης πάντως δήλωσε ότι αποχωρεί από εκπρόσωπος του “Ηράκλειο” στην Ένωση μια και διαφωνεί πλήρως με αυτή την εξέλιξη του ανδρικού τμήματος μπάσκετ.

 

Η ιστορία κατέληξε σε τραγωδία…

Μετά από 10 χρόνια, λοιπόν, στις εθνικές κατηγορίες μπάσκετ και δύο σεζόν πριν, που λίγο έλειψε μέσω της Wild Card να ανέβει στην Α1, το “Ηράκλειο” έριξε βουτιά στο κενό για οικονομικούς λόγους αλλά και λόγω έλλειψης στελεχών.

Η τελευταία κίνηση της διοίκησης να προχωρήσει σε ανεξαρτητοποίηση του τμήματος μπάσκετ δεν εισακούστηκε από φίλους του συλλόγου ή παλιά στελέχη κι έτσι, όπως υποστηρίζουν οι Μαρξιστές, “όταν η ιστορία επαναλαμβάνεται, καταλήγει σε φάρσα ή σε τραγωδία”. Ε, το 2018 στην περίπτωση του “Ηράκλειο” κατέληξε σε τραγωδία.

Τον Ιούλιο του 2012,  επί προεδρίας Παντελή Ρυακιωτάκη, η διοίκηση του ομίλου (16/7/2012) είχε αποφασίσει να πέσει στο τοπικό η ανδρική ομάδα από τη Β’ για οικονομικούς λόγους. Υπήρχαν πολλές οφειλές και αδυναμία στήριξης μιας νέας προσπάθειας στη Β’, έστω και με σημαντικά μειωμένο μπάτζετ, όπως ανέφερε το τότε ρεπορτάζ της “Π”.

Τότε, κι ενώ μέλη της τότε επιτροπής μπάσκετ, Χαρωνίτης Ι., Περυσινάκης, είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον να στηρίξουν τον ΟΦΗ στην Α2, ανέκρουσαν πρύμναν και μαζί με άλλα (Αρναουτάκης, Ν. Τούλης) κατέθεσαν εμπεριστατωμένη πρόταση, η διοίκηση τη δέχτηκε και λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής ο σύλλογος ανακάλεσε εμπρόθεσμα την απόφαση με συμμετοχή του.

Ετσι το τομάρι της ομάδας σώθηκε την τελευταία στιγμή. Τα γεγονότα και οι συμπτώσεις του Ιουλίου 2012 και του Ιουλίου 2018 είναι τόσα και τέτοιες που συνιστούν μια κανονική προσομοίωση αλλά το φινάλε είναι διαφορετικό.

 

Η εξήγηση της διοίκησης

Η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η διοίκηση του “Ηράκλειο” αναφέρει τα εξής:

«Το Δ.Σ. του “Ηράκλειο” Ο.Α.Α. μετά από  διεξοδική εξέταση όλων των παραμέτρων και κυρίως των τρεχουσών οικονομικών δυνατοτήτων, του αγωνιστικού  και  του Στελεχιακού δυναμικού που αφορούν στο  τμήμα μπάσκετ της ανδρικής ομάδας του Ομίλου, αποφάσισε ομόφωνα να ενημερώσει την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ότι δεν θα συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης της Β εθνικής κατηγορίας για το 2018-2019 και ως εκ τούτου  να μην συμπεριληφθεί στην κλήρωση των αγώνων του Νοτίου Ομίλου που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018.

Τις επόμενες ημέρες το “Ηράκλειο” θα ανακοινώσει τον Αγωνιστικό Σχεδιασμό των τμημάτων του, για την περίοδο 2018 -2019, ο οποίος θα βασίζεται στην καταστατική αρχή για συνεχή βελτίωση των δυνατοτήτων των μικρών και μεγάλων αθλητών του, τη συμμετοχή τους σε αγώνες και την εξασφάλιση διακρίσεων με σταθερό, μόνιμο στόχο  την αρμονική ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους σε σωματικό και ψυχικό επίπεδο για την δημιουργία ισχυρών και ηθικών χαρακτήρων όπως αρμόζει στην ιστορική Σχολή Μπάσκετ του “Ηράκλειο”».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει