Ο ξένος Τύπος για την τραγωδία

228

Η βρετανική εφημερίδα Daily Mail αποτυπώνει το μέγεθος της τραγωδίας με τον χθεσινό πρωτοσέλιδο τίτλο στην ιστοσελίδα της.

«Ελληνική Κόλαση» γράφει η εφημερίδα παρουσιάζοντας σχετικό φωτογραφικό υλικό, που απεικονίζει τις τεράστιες καταστροφές που άφησε στο πέρασμά της η κόκκινη λαίλαπα στη Βορειοανατολική Αττική.

«Οι θανατηφόρες πυρκαγιές προκάλεσαν τον θάνατο 50 ατόμων, από τους οποίους οι 26 σε μια βίλα στο Μάτι Αττικής. Νεκρά τα μέλη μιας οικογένειας που προσπάθησαν να σωθούν πέφτοντας στη θάλασσα, τουρίστες παγιδεύτηκαν στις παραλίες, αξιωματούχοι στέλνουν στρατό», υποστηρίζει το σχετικό δημοσίευμα και προσθέτει: «Ανάμεσα στους 50 νεκρούς είναι κι ένα μωρό έξι μηνών».

«Πρόκειται για τις χειρότερες δασικές πυρκαγιές την τελευταία δεκαετία που ξέσπασαν στην περιοχή της Αττικής», σχολιάζει η εφημερίδα Daily Mail. Σύμφωνα με διασώστες, στο Μάτι Αττικής εντοπίστηκαν 26 σωροί, προφανώς ανήκουν σε οικογένειες… τα άτομα αυτά ήταν σφιχταγκαλιασμένα.

Στον ιστότοπο του BBC, του δικτύου της βρετανικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, οι πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική ήταν το πρώτο θέμα, υπό τον τίτλο «Τουλάχιστον 20 νεκροί στις πυρκαγιές στην Ελλάδα» με το λιντ «Η κυβέρνηση ζήτησε διεθνή βοήθεια καθώς τεράστιες πυρκαγιές μαίνονται σε όλη τη χώρα».

Οι πολύνεκρες πυρκαγιές είναι επίσης πρώτο θέμα στη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Guardian, υπό τον τίτλο «Τουλάχιστον 20 νεκροί, καθώς γίνονται εκκλήσεις σε κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους»

Οι πολύνεκρες πυρκαγιές είναι επίσης πρώτο θέμα στη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Guardian, υπό τον τίτλο «Τουλάχιστον 20 νεκροί, καθώς γίνονται εκκλήσεις σε κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους» και εκτενή κάλυψη από διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και την ανταποκρίτρια της εφημερίδας στην Αθήνα.

Στη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας The Times, το θέμα είναι πρώτο στις διεθνείς ειδήσεις με τίτλο «Ανεξέλεγκτες πυρκαγιές σκοτώνουν τουλάχιστον 24 στην Αθήνα».

Στη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας The Times, το θέμα είναι πρώτο στις διεθνείς ειδήσεις με τίτλο «Ανεξέλεγκτες πυρκαγιές σκοτώνουν τουλάχιστον 24 στην Αθήνα».

Το θέμα είναι επίσης πρώτο στην (αγγλόφωνη) εκδοχή του ιστοτόπου του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου France24 (στη γαλλόφωνη εκδοχή, το πρώτο θέμα είναι οι αντεγκλήσεις Τραμπ-Ιράν), πάντως στις ηλεκτρονικές εκδόσεις των μεγάλων γαλλικών εφημερίδων, η είδηση δεν έχει ακόμη εκτενή κάλυψη, με χαρακτηριστική την επιλογή της Le Monde απλά να αναδημοσιεύσει μια ανταπόκριση του Γαλλικού Πρακτορείου που είχε μεταδοθεί αρκετές ώρες νωρίτερα.

Στην Αυστραλία, που έχει νωπή πικρή πείρα δασικών πυρκαγιών, το ABC News έχει στη διαδικτυακή του έκδοση τέταρτο θέμα τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, υπό τον τίτλο «”Είδα πτώματα, καμένα αυτοκίνητα”: Φρίκη στην Ελλάδα καθώς τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δασικές πυρκαγιές κοντά στην Αθήνα».

Ανάμεσα στα μεγάλα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, το CNN περιορίζεται στην πρώτη σελίδα της διαδικτυακής του έκδοσης απλά σε έναν τίτλο-σύνδεσμο προς την είδηση, τα περισσότερα άλλα, όπως για παράδειγμα το CBS, αναδημοσιεύουν στην πλειονότητά τους συρραφές ανταποκρίσεων διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων, και κυρίως του Ασοσιέιτεντ Πρες.

Ανταποκριτής της Bild στην Ελλάδα: «Πολλοί τουρίστες αγνοούνται»

«Πολλοί είναι οι τουρίστες που αγνοούνται», μεταδίδει ανταποκριτής της γερμανικής εφημερίδας Bild που βρίσκεται στο λιμάνι της Ραφήνας , μία από τις περιοχές που βρέθηκαν στο «μάτι» της πύρινης λαίλαπας. Τέσσερις Γερμανοί δημοσιογράφοι έχουν μεταβεί στα σημεία της τραγωδίας και με τον φακό τους απεικονίζουν το δράμα που βιώνουν τις τελευταίες ώρες οι κάτοικοι της περιοχής.

Από το Μάτι της Αττικής η γερμανική εφημερίδα Bild μεταδίδει εικόνες με τα σωστικά συνεργεία να «χτενίζουν» την περιοχή. Στο μεταξύ, ο γερμανικός ιστότοπος Merkur καλεί τους Γερμανούς που πρόκειται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα κι έχουν ήδη φτιάξει βαλίτσες να επικοινωνήσουν με τα ταξιδιωτικά γραφεία.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει