Η μητέρα του Χ.Παπακαλιάτη, Βίλλυ Μαλάμη, μιλάει για πρώτη φορά στην «Π»

Και μας ξεναγεί στο πατρικό της οικογένειας στο νησί

17,529

Γι’ αυτό ο Χριστόφορος λατρεύει τους Παξούς

Όταν έχεις ακούσει τόσα πολλά για τους Παξούς και καταφέρεις τελικά να τους επισκεφθείς, καταλαβαίνεις γιατί για πολλούς είναι ένας προορισμός – όνειρο.

Ο ξενώνας με θέα “καρτ ποστάλ”

Ειδικά όταν έχεις ως οικοδέσποινα τη μητέρα του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, κ. Βίλλυ Μαλάμη, η οποία ζει έξι μήνες τον χρόνο στο νησί, αφού εκτός από τα καταλύματα που ενοικιάζει, εκεί βρίσκεται και το πατρικό σπίτι  της οικογένειας, από το 1780.  “Ερχόμασταν με τα παιδιά εδώ, τον Φίλιππο και τον Χριστόφορο, τα καλοκαίρια. Έπαιζαν, έτρεχαν, κολυμπούσαν. Έκαναν τις διακοπές που λατρεύουν όλα τα μικρά παιδιά. Μέναμε λίγες εβδομάδες  και φεύγαμε. Κάποια στιγμή αποφάσισα να κάνω κάτι επαγγελματικό στους Παξούς γιατί έβλεπα το μέλλον» μας είπε.

“Τα παιδιά έτρεχαν, έπαιζαν, κολυμπούσαν τα καλοκαίρια στους Παξούς”

«Πούλησα την εταιρεία που είχα στην Αθήνα ως αντιπρόσωπος υφασμάτων,  έβγαλα άδεια λειτουργίας καταλυμάτων στο νησί το 1995 και  ποτέ δεν το μετάνιωσα”. Τα πρώτα ενοικιαζόμενα λειτούργησαν σε τμήμα του  σπιτιού και στη συνέχεια άνοιξε το 2000 ο ξενώνας Bay View Villas, με θέα- καρτ ποστάλ  το λιμάνι του Γαΐου και εξαιρετική αισθητική που θυμίζει… σήριαλ Παπακαλιάτη. Άλλωστε στο πανέμορφο αυτό νησί έχουν γίνει πολλά γυρίσματα, ενώ ηθοποιοί έχουν φιλοξενηθεί  και έχουν γιορτάσει την ολοκλήρωση των γυρισμάτων με πάρτι στις γεμάτες λουλούδια και μπουκαμβίλιες βεράντες του πατρικού της.

Λουλούδια και μπουκαμβίλιες στις βεράντες του πατρικού

“Όλοι είμαστε δεμένοι μ’ αυτόν τον χώρο, όλοι στην οικογένεια το αγαπάμε αυτό το νησί” μας είπε η κ. Μαλάμη, η οποία μας πρόσφερε παγωμένο λευκό κρασί στον κήπο και μας ξενάγησε στο καλόγουστο παραδοσιακό δίπατο σπίτι με τα κεραμίδια, που σου μεταδίδει την ζεστασιά των ανθρώπων που το κατοικούν.

Η γιαγιά για τον εγγονό

Στην παρέα μας και η γιαγιά του Χριστόφορου και του Φίλιππου και μητέρα της Βίλλυς Μαλάμη που μπορεί να ζει στην Αθήνα, αλλά το επισκέπτεται τα καλοκαίρια.

Τη ρωτήσαμε τι είναι αυτό που ξεχωρίζει στον Χριστόφορο. Χαμογέλασε  και απάντησε: “Ότι είναι δίκαιος άνθρωπος”.

Εικόνες από το παρελθόν στο παραδοσιακό σπίτι της προγιαγιάς του Χ. Παπακαλιάτη

Μαμά και γιαγιά βλέπουν ανελλιπώς τα σήριαλ του που προβάλλονται στην τηλεόραση, “Εννοείται και τις επαναλήψεις”,  λένε γελώντας και τον περιμένουν πώς και πώς  στους Παξούς για τις διακοπές του καλοκαιριού. Άλλωστε ο ίδιος έχει πει ότι εκεί βρίσκεται το καταφύγιό του. “Μας λείπει τώρα που πηγαίνει συχνά στην Αμερική, αλλά έχει μάθει  να κυνηγάει τα όνειρά του” λέει η κ. Μαλάμη και η κουβέντα κάποια στιγμή “ταξιδεύει” μέχρι την Κρήτη.

“Είμαστε δεμένοι μ’ αυτό το σπίτι και μ’ αυτό το νησί”

Η φιλία με τον πατέρα του

“Ο Χριστόφορος πηγαίνει για να βλέπει τα αδέλφια του, τα ξαδέλφια του, τον πατέρα του τον Μανόλη Παπακαλιάτη, με τους οποίους έχει ισχυρούς δεσμούς. Με τον πατέρα του είχε πάντα καλή σχέση. Υπάρχει αγάπη, εμπιστοσύνη, υποστήριξη και νιώθω ότι εκτός από πατέρας και γιος, είναι φίλοι».

Η κ. Βίλλυ Μαλάμη μιλάει για πρώτη φορά στην “Π”

«Οι Κρητικοί είναι άνθρωποι που μπορείς να βασιστείς»

Αλλά και η ίδια επισκέπτεται το νησί μας κάθε 2-3 χρόνια. «Έζησα αρκετά χρόνια στην Κρήτη και με κέρδισαν η ομορφιά της, ο αέρας της, οι άνθρωποί της. Με τρελαίνουν ο Ψηλορείτης, η κρητική γλώσσα, τα Ανώγεια. Όταν ήμουν έγκυος έπαιρνα συχνά τα βουνά. Οι άνθρωποι του βουνού έχουν ένα άλλο πνεύμα, έχουν ιδιαίτερο  χιούμορ, είναι φιλοσοφημένοι. Στην Κρήτη όμως, βρίσκονται και  πιστοί, αληθινοί  φίλοι ζωής. Εκείνοι που θα σου σταθούν στις δύσκολες στιγμές, οι άνθρωποι που μπορείς να βασιστείς”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει