Ετοιμάζεται ο βιολογικός καθαρισμός Αγίας Πελαγίας

326

Επίσκεψη στο έργο της μονάδας βιολογικού καθαρισμού της Αγίας Πελαγίας πραγματοποίησε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κ. Μαμουλάκης, ο οποίος εμφανίστηκε ικανοποιημένος για τους γρήγορους ρυθμούς υλοποίησής του.

Η σύγχρονη μονάδα του βιολογικού καθαρισμού, μαζί με τα δίκτυά της, είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα στον δήμο Μαλεβιζίου, καλύπτει τις περιοχές της Λυγαριάς, του Μαδέ και της Αγίας Πελαγίας και δίνει λύσει σε ένα μείζον ζήτημα που ταλαιπωρούσε για δεκαετίες τους κατοίκους των περιοχών αυτών.

Η μονάδα κατασκευάζεται σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Μαλεβιζίου, εκτάσεως 13 στρεμμάτων, με το έργο να έχει συνολικό προϋπολογισμό άνω των 17.000.000 ευρώ, μαζί με τις αγορές των οικοπέδων, τις μελέτες και τα δίκτυα. Είναι δε ενταγμένο στο Ε.Π. «Κρήτη 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  «Κρήτη 2014-2020» και από ιδίους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α. Μαλεβιζίου.

Περιλαμβάνει την κατασκευή μονάδας σχεδιασμένης να καλύψει όλες τις ανάγκες των ανεπτυγμένων αυτών τουριστικών περιοχών για τα επόμενα 20 χρόνια, ενώ έχει προβλεφθεί και η μελλοντική επέκτασή του, για κάλυψη των αναγκών της επόμενης 40ετίας.

Η συγκεκριμένη μονάδα βιολογικού καθαρισμού δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα της διάθεσης των λυμάτων της περιοχής, αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών, βελτιώνει αισθητά την καθημερινότητά τους, ενώ μέσω των δικτύων ακαθάρτων και ομβρίων που ακολουθούν θωρακίζεται ο οικισμός από πλημμυρικά φαινόμενα, που έχουν προκαλέσει τεράστιες καταστροφές κατά το παρελθόν, αλλά και οι ιδιοκτησίες των κατοίκων.

Παράλληλα, μέσω της τριτοβάθμιας επεξεργασίας των λυμάτων που θα πραγματοποιεί και της μεγάλης λιμνοδεξαμενής που θα κατασκευάσουμε θα προσφέρει νερό για την άρδευση, καθώς και λίπασμα, μέσω από ειδική επεξεργασία που θα πραγματοποιείται.

Ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης με τους συνεργάτες του επισκέφτηκε επίσης και τον χώρο που βρέθηκαν τα αρχαία αντικείμενα, δίπλα στο νεκροταφείο της αρχαίας Απολλωνίας μέσα στον κεντρικό χώρο στάθμευσης της Αγίας Πελαγίας.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει