Δωρήθηκε το βιβλίο

368

Στις βιβλιοθήκες των 45 γυμνασίων και λυκείων του νομού Ρεθύμνου, προστέθηκε ήδη  δωρεάν, το τελευταίο βιβλίο του δημοσιογράφου Μανόλη Παντινάκη «Άνθρωποι, σαπούνι και λίπασμα» σύμφωνα με τη δέσμευση που είχε δώσει με τον συνάδελφό του Γιάννη Κανελλάκη στον πρώην διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου κ. Ανδρέα Ταξάκη.

«Με τη διάθεση του νέου βιβλίου στα σχολεία», δήλωσε ο κ. Παντινάκης «ελπίζω να εμπλουτιστεί, όσο είναι δυνατό, με αυθεντικό υλικό το γνωστικό αντικείμενο των μαθητών, ίσως στην πλέον απάνθρωπη περίοδο που βίωσαν και εκατοντάδες Κρητικοί στα κολαστήρια του θανάτου, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των SS».

Και συνεχίζει: «Οι περισσότεροι έγιναν «σαπούνι και λίπασμα», όπως τιτλοφορείται και το βιβλίο μου και ανταποκρίνομαι στην ανάγκη, οι νέες γενιές στις πιο ευαίσθητες ηλικίες τους ως μαθητές, να γίνουν κοινωνοί των φρικτών βιωμάτων τους, όπως οι ίδιοι τα περιγράφουν και τα καταθέτουν. Απομένει στους εκπαιδευτικούς να τους μιλήσουν και να τους αφουγκραστούν».

Στις βιβλιοθήκες των σχολείων του νομού Ρεθύμνου, είναι γνωστό, οι δημοσιογράφοι και παραγωγοί Γιάννης Κανελλάκης και Μανόλης Παντινάκης παραχώρησαν ήδη δωρεάν το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Το Αμάρι στις φλόγες» και ο δεύτερος, επιπλέον, το ομότιτλο βιβλίο του, την έκδοση «Γράφω μέσα από την κόλαση» που αφορά στο ημερολόγιο του δακτυλογράφου στα αλβανικά βουνά Γιάννη Μπριλάκη και τη βιογραφία της «Αμαζόνας της Αντίστασης και της Εξορίας» Κατίνας Σηφακάκη. Επίσης, με την επανέκδοσή του, το επόμενο διάστημα, θα παραδοθεί στις βιβλιοθήκες των σχολείων και ο τόμος «Η κατοχή δεν μας λύγισε, η επαρχία Αγίου Βασιλείου αφηγείται…».

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει